in Alles komt goed, IJkpunten

Tijd, liefde en aandacht (voor elkaar)

Voor mij waar het allemaal om draait. Juist doordat ik de ruimte heb kunnen maken om daarvoor te kiezen zie ik ook nog scherper wat we nodeloos kapot maken door dat niet te doen.

Niet omdat we niet willen, maar omdat we denken het niet te kunnen. Aandacht kost teveel tijd en tijd is geld. Alles moet sneller en goedkoper. Alles is gekwalificeerd & gemonetariseerd en vreet aan de tijd die nog rest. Liefde is het slachtoffer, want zonder aandacht geen liefde. We komen in een harteloos creëren en doen en zoeken de liefde in liefdeloos gemaakte materie en vertier. We doen onszelf zo tekort als individu en samenleving.

En elke keer als ik mensen onvoorwaardelijk tijd, liefde en aandacht kan schenken voel ik die zucht van verlichting, de ontspanning en de dankbaarheid. En dat wat we dan samen creëren straalt al die heerlijkheid in overvloed uit. Verslavend en elke keer weer inspirerend.

0

Wat vind jij?

Reactie