in Alles komt goed

Waarom denken we meer te weten dan we weten?

…that if I think I understand because the people around me think they understand, and the people around me all think they understand because the people around them all think they understand, then it turns out we can all have this strong sense of understanding even though no one really has any idea what they’re talking about.

Steven Sloman

Mooi interview hoe we eigenlijk al een hive mind zijn. Altijd al geweest en nu in de tijd van internet meer dan ooit.

Natuurlijk zijn er ook gevaren. Zoals het artikel aangeeft wil 70% van de mensen liever niet denken dus neemt klakkeloos de gedachte van hun sociale bubbel over en de andere 30% is vooral bezig zich te verhouden met die sociale bubbel in plaats van werkelijk de feiten te beoordelen. Met als resultaat de quote hierboven.

En dit heeft een waanzinnig (negatief) effect op onze samenleving, onze politiek, onze systemen. En is een grote onderliggende oorzaak van de opkomst van “fake news” en alternatieve feiten (feitelijkheden).

Een nieuwe uitdaging voor de mensheid om een werkbare, uitgebalanceerde manier te vinden om informatie te delen met elkaar.

0

Wat vind jij?

Reactie