in Alles komt goed

Het grote water

Het grote water lonkt steeds. Zodra ik op het IJ ben of het Amsterdam Rijnkanaal en de golven groter worden en het water wijdser wil ik over de dijk naar het IJmeer. Maar de toegang daartoe is niet zo eenvoudig. Je moet de kajak over de dijk tillen waar het eigenlijk niet kan of via de sluizen waar het altijd druk is en je maar een klein bootje bent.

Daarnaast ben ik niet echt een getrainde kajakker. Ben gewoon een amateur met gebrekkige techniek en met nog minder uithoudingsvermogen. En zodra je de sluizen door bent en een beetje een tochtje wil maken ben je al gauw in de dubbele cijfers qua kilometers.

Steeds een stukje verder en verder en verder de horizon verkennen. Doel was in ieder geval Durgerdam te zien vanaf het water, altijd al willen doen.

Durgerdam is om het hoekje en zodra ik het in het zicht heb zie ik vuurtoreneiland. Dat is eigenlijk nog leuker, lekker veel water om me heen.

Het is verslavend, bevrijdend om zo veel horizon te zien, zo omgeven te zijn door golvend water. Nadat ik bij vuurtoren eiland was vol optimisme door gegaan. Had het gevoel eindeloos door te kunnen peddelen.

Maar uiteindelijk weet ik dat ik terug moet. Daar ergens aan de horizon is Amsterdam en als ik eerlijk naar mezelf ben begin vermoeid te raken.

Ongeveer 6-4 km voor het einde was ik kapot stuk moe en geen hulpmotortje die het even over kan nemen :)

Uiteindelijk 22 km gevaren. Het was geweldig. Volgende op mijn todo: IJburg ronden (jaren geleden een keer gedaan). 16km zegt de kaart… 18 als het tegen zit. Nog even wachten…

3

Wat vind jij?

Reactie