in Alles komt goed

Waarom de tijd gevoelsmatig sneller gaat als je ouder wordt?

Je kan het verschil tussen 100 gram en 120 gram voelen, maar tussen 200 gram en 220 gram niet meer. Het blijkt dat hoe meer we van iets hebben hoe moeilijker het voor ons is om het verschil te ervaren.

En zo is het ook met onze tijd op aarde. Hoe langer je er bent hoe sneller de tijd voelt te gaan omdat een jaar procentueel een steeds kleiner deel wordt van je totale leven. We ervaren het leven logaritmisch.

Kende Weber’s law niet, maar het gevoel natuurlijk wel. Ben heel benieuwd wat er met ons gebeurd als we in staat zijn eeuwig te leven. Theoretisch wordt de curve op een bepaald moment zo plat dat de perceptie van tijd ophoud te bestaan.

Dank je wel voor dit nieuwe inzicht Ernst Heinrich Weber.

Tijd is sowieso maar een raar ding. Het bestaat tenslotte alleen maar in ons brein.

0

Wat vind jij?

Reactie