in Alles komt goed

Over de toppen van het zeewierbos

Weer heerlijk gevaren deze keer door mijn kajak over de dijk te tillen. Zodat ik via een andere route het meer op kon. Verandering van spijs doet eten.

Eerst verkennen waar in de dijk de ruimte was om over te steken. Beetje verdwalen, lekker rustig dobberen en wat doorlopende watertjes verkennen.

Daarna uiteindelijk via de haven de overkant bereikt waar het echte werk kon beginnen. Ik hou zo van groot open water. Het is belachelijk wat dat met me doet. Alsof zeemeerminnen me met hun gezang lokken…

Het eerste wat me verraste was het zeewier. De hele route op het grote water vaar ik over de toppen van een enorm bos van metershoog zeewier!

En wordt ik getrakteerd op zwanen die overvliegen en met de puntjes van hun vleugels het water raken. Een fuut met de kroost op de rug. Troepen meeuwen die me uitschelden. Aalscholvers die hun vleugels staan te drogen, duikende visdiefjes, een fuut die met vis in de bek boven komt, zwemmende kinderen, zigzaggende zeilboten…. het is een wonder dat ik toch weer naar huis ben gegaan.

0

Wat vind jij?

Reactie