in Alles komt goed

How White People Got Made

The Virginians legislated a new class of people into existence: the whites. They gave the whites certain rights, and took other rights from blacks. White, as a language of race, appears in Virginia around the 1680s, and seems to first appear in Virginia law in 1691. And thus whiteness, and to a degree as well blackness, was born in the mind of America.

Quinn Norton

Een geweldig historische samenvatting van hoe “wit” een uitvinding is om een lagere klasse te creëren en de arme witte mensen tevreden te houden zonder dat ze iets kregen en tevens als “fanatieke bewakers” te misbruiken van die lagere klasse.

Dit werkte wonderwel en ging viraal. En nu zitten we al dik drie eeuwen met dit denken opgescheept. En kunnen wat dat verzonnen idee van ras maar niet uit onze maatschappij krijgen omdat alle systemen en ons denken er mee doorspekt zijn. Terwijl alle “wetenschappelijke” onderbouwing ervan al heel lang is weerlegd door werkelijke wetenschap.

Dit vraagt om een harde reset. We moeten deprogrameren maar daarvoor moeten we zelfs onze taal grondig aanpassen. OneWorld is al stappen aan het zetten met de dekolonisatie van de taal maar dit gaat nog veel dieper en zou veel breder gedragen en uitgevoerd moeten worden.

0

Wat vind jij?

Reactie