in Alles komt goed

In Defense Of Ms. Hill

Lauryn Hill gave us two Fugees albums, The Miseducation Of Lauryn Hill and MTV Unplugged 2.0. How arrogant would I be to say she owed me anything? What kind of self absorbed, entitled nonsense is that?

Talib Kweli Greene

Maanden geleden werd ik weer eens helemaal gegrepen door Ms. Lauryn Hill door een recente video waar ze intiem muziek aan het maken was. Wat een heerlijke herontdekking.

Vandaag kwam ik dit verhaal op Medium tegen waaruit blijkt dat er veel mensen zijn die haar van alles verwijten in het heden. Ze voldoet blijkbaar niet aan de verwachting van mensen op basis van haar eerdere creatieve werk.

Talib Kweli Greene zet in zijn verhaal heel goed neer dat het niet gaat om of iemand aan je verwachtingen voldoet of haar kunstje perfect uitvoert.

Het gaat over de artiest die prachtige dingen heeft gedaan en die altijd in beweging is. Een leven leidt en daar alle recht toe heeft om dat (creatief) in te vullen zoals die persoon dat wenst.

Dat wij ons op geen enkele manier een artiest kunnen toe-eigenen. We kunnen alleen ultiem dankbaar zijn voor wat die persoon heeft gegeven en daar met volle teugen van genieten.

Amen.

7

Wat vind jij?

Reactie