in Alles komt goed

Bedrijvigheid op basis van ons aangeboren altruïsme

Poverty is not created by poor people, it’s created by the system we built. Poor people are like a bonsai tree. You take the best seed from the tallest tree in the forest, but if you put it in a flower pot to grow, it grows only a meter high. There’s nothing wrong with the seed. The problem is the size of the pot. Society doesn’t give poor people the space to grow as tall as everybody else. This is the crux of the matter.”

We need to abandon our unquestioning faith in the power of personal-profit-centered markets to solve all problems and confess that the problems of inequality are not going to be solved by the natural working of the economy as it is currently structured

Muhammad Yunus

Ben zelf nog wat radicaler. Het hele geldsysteem en economisch systeem kan van mij uit in de prullenbak. Dit zijn slechts uitvindingen geen natuurwetten. Ze zijn niet bedoeld voor de mensheid en het ecosysteem waar het onderdeel van uitmaakt, maar voor machthebbers.

We hebben andere systemen nodig die het mogelijk maken vanuit overvloed, gelijkheid en duurzaamheid in innige verbinding te leven met het ecosysteem waar we onderdeel van zijn.

Lees het hele interview met Mahammad Junus hier in de NYtimes

0

Wat vind jij?

Reactie