in Alles komt goed, IJkpunten

Dit is het

Dit moment nu is leven. Niet straks of net even geleden. 

Hier ben je, maakt niet uit hoe je er gekomen bent maar je bent er. Wees er met je hele zijn.

Het gaat niet om het optimaliseren van geluk het gaat om er zijn in het moment van leven. Dankbaar zijn voor wat gewoon is. En het steeds een beetje te tweaken zodat het volgende moment ook dierbaar zijn kan.

Zo zit ik zit hier op de bank dit te schrijven terwijl ik eigenlijk het plan had ergens te dobberen op het stille water tijdens deze uitzonderlijke zomerse herfstdag. Maar in plaats daarvan ben ik een beetje snotterig, zere keel en werkt mijn lijf niet echt mee terwijl mijn kinderen bepaalden dat mijn plannen anders werden. Maar het is goed.

De zon schijnt het huis binnen de hemel is blauw mijn kinderen voelen zich geborgen en geliefd en omarmen het leven.

Ik geniet.

23

Wat vind jij?

Reactie