in Alles komt goed

Bewustzijn

The central thesis of our approach is this: the particular linkages that allow for large-scale consciousness – like those humans and other mammals enjoy – result from a shared resonance among many smaller constituents. The speed of the resonant waves that are present is the limiting factor that determines the size of each conscious entity in each moment.

In het artikel “Could consciousness all come down to the way things vibrate?” staat een boeiende nieuwe theorie over wat bewustzijn is. Het is puur en alleen de mate van informatie-uitwisseling tussen vibrerende deeltjes.

We bestempelen onszelf als intelligent leven. Maar vanuit dit oogpunt bestaat dat niet en hebben we het gewoon over grotere informatie uitwisseling, daardoor beter georganiseerd = minder chaos = meer sync. Dat is alles. Al het andere is onze vreemde zoektocht naar een betekenis die boven alles uitstijgt.

Het is een hyper complexe puzzel om uit te zoeken wat de relatie tussen bewustzijn en fysieke materie is, maar mijn boerenverstand heeft bij deze theorie een goed gevoel. Het vibreert op de juiste golflengte zeg maar.

0

Wat vind jij?

Reactie