in Alles komt goed

Hoe verander je de cultuur van de mensheid? 

Humanity is now confronted with new challenges unlike anything we have experienced before. Our evolved history as a species has not prepared us for what is happening now. It is time to start seeing culture as a complex system that evolves according to Darwinian principles.

Joe Brewer is net als Daniel Wahl er van overtuigd dat de problemen waar we ons nu in bevinden niet technologisch van aard zijn maar cultureel. Ik ben het daar helemaal mee eens.

Het is niet het gebrek aan kennis of technologie wat ons tegen houdt om tot actie over te gaan maar het verhaal wat we onszelf wijs maken waarom we niet tot actie over kunnen gaan.

Geld is zo’n cultureel fenomeen en excuus. Maar er is geen gebrek aan geld. Geld is niet schaars. Geld is slechts een afspraak geen natuurwet (ik weet, een beetje mijn stokpaardje). En dan verdelen we dit ook nog vanuit het ontwerp verschrikkelijk ongelijk.

Joe zoekt als wetenschapper naar de manier om de cultuur te veranderen op een schaal die er toe doet.

If we are to have any hope of tackling chronic problems like ecological destruction, political corruption, misinformation campaigns, or ethnic conflicts that escalate to violence, we will need to bridge the foundational knowledge areas of complexity science and the convergent approach to social change known as cultural evolutionary studies together in a coherent framework for research, education, and design practice.

Ik hoop van harte dat hem dat gaat lukken.

Lees zijn hele verhaal en vele andere blogs van hem op Medium: klik!

0

Wat vind jij?

Reactie