in Alles komt goed

Styrofoam

Een portret van een moeder die op deze manier al jaren haar familie onderhoudt. Noodgedwongen naar de stad omdat op het platteland niet voldoende geld kan worden gegenereerd. Noodgedwongen ‘s nachts omdat je anders teveel boetes krijgt die gelijk zijn aan je verdiensten. Noodgedwongen je familie en dus kinderen achterlaten waardoor ze je niet herkennen als je ééns in de paar jaar thuis komt.

Haar werkelijkheid is zo ver weg van die van mij. Mijn hart gaat naar haar uit en mijn hart vult zich met de dankbaarheid dat ik en mijn kinderen in dit stukje van de wereld zijn geboren.

En verdriet dat we 2019 nog steeds mensen er alles aan moeten doen om te overleven. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Tot ze er bij neer vallen.

En dat is niet omdat het leven nou eenmaal zo is. Niet omdat er niet genoeg is voor allemaal, of de wereld een vijandige omgeving is waarin je onbeschermd bent. Nee, het is omdat wij als mensen een systeem hebben gecreëerd waar mensen niet veilig zijn voor mensen. Een systeem waar de pijlers ongelijkheid, exploitatie en verkwisting zijn. Waar we met z’n allen accepteren dat miljarden mensen en ontelbaar veel dieren lijdend voorwerp zijn.

Het kan anders, het moet anders.

Director: Noah Sheldon
Producer: Jean Liu
Composer: Nick Zinner
Link: Styrofoam

0

Wat vind jij?

Reactie