in Alles komt goed, IJkpunten

Doet wat je doet iets?

Ja

Dat wat ik doe brengt vreugde en gemak voor de mensen waarvoor ik het doe. En als het goed is hebben mijn keuzes ook een positievere invloed op de planeet en alles wat er op leeft dan de gemiddelde westerse mens. En die wetenschap maakt dat ik fijner in het leven sta.

Nee

Ik raak maar een heel klein groepje mensen aan op een moment in hun leven. Over mijn invloed maak ik mij geen illusies. Maar heb ook helemaal geen ambitie daarin.

Doet het er toe?

Voor mij dus niet.

Want wat doet er nu werkelijk toe? Wat maakt het leven waardevol? En wat wordt er door de hyper complexe samenleving en het subtiele web van relaties, regels en (belonings)systemen waardevol geacht? Hoe natuurlijk is ons gedrag nog in de onnatuurlijk constructies waarin we leven? Bepaal jij wat waardevol is of doet iemand of iets anders dat voor jou? Wordt waarde aan jou opgedrongen of komt het werkelijk vanuit je hart? Zijn we nog in staat om ons leven te beschouwen los van de tijdsgeest ?

Mens zijn

Een hert hert, een koe koet, een hond hondt. En ik probeer als mens zoveel mogelijk te mensen. En ik merk dat we als mensheid heel wat laagjes hebben gecreëerd die dat moeilijk maken. Ik probeer die laagjes weg te pellen bij mezelf. Wat blijft er dan over? Wat is mens-zijn eigenlijk?

Verbinden

Door weg pellen ben ik steeds beter in staat verbonden zijn met mijn medemens, mijn dierbaren en alles op planeet aarde. Ben ik meer in het moment en meer mens. Dat is waarom ik doe wat ik doe, waarom ik gedurende mijn leven steeds bewustere en gerichtere keuzes maak. Waar ik bij elke keuze beter inzie wat de verborgen gevolgen zijn voor dat om me heen en dat binnen mij.

Dus blijf ik pellen en doen wat ik doe.

0

Wat vind jij?

Reactie