in Alles komt goed, IJkpunten

Hoe we de boel naar de klote helpen

Er is weer een nieuwe studie uit die ons nog maar weer een keertje met de neus op de feiten drukt. We zijn druk bezig de wereld onleefbaar te maken voor onszelf en en voor een heleboel levens zelfs letterlijk binnen een aantal jaar.

De video hieronder zet die verwoesting in hapklare brokken op een rij en heeft daar toch nog meer de 6 minuten voor nodig om dat te doen.

Wat wil ik graag dat we als mensheid echt wakker worden en inzien dat onze vijandige, en uitbuitende, verwoestende relatie met de natuur (waar we deel en afhankelijk van zijn) moet stoppen.

Ja, we hebben over de afgelopen 100 jaar een beloningssysteem gebouwd gebaseerd op uitbuiting van al het leven. Dus die mammoettanker stop je niet zomaar. Maar op dit ogenblik wordt er voornamelijk gepraat over koerswijziging binnen het bestaande systeem. Terwijl het systeem zelf op de schop moet.

Referenties:

Link: How To Make One Million Species Disappear

0

Wat vind jij?

Reactie