in Alles komt goed

Naar Ouderkerk aan de Amstel en terug

Vandaag ging ik de Amstel over. Ik heb iets met de Amstel zo lekker midden in de stad. Elke keer als ik er overheen fiets is het een momentje van bewust genieten.

Kajakkend hetzelfde gevoel. Maar de Amstel afvaren doe ik bijna nooit. Dat heen en terug idee is nog minder mijn ding dan rondjes :) Maar naar Ouderkerk aan de Amstel stond nog wel op mijn lijstje. Nu heb ik het gedaan. De Amstel is geweldig.

Maar al die mensen er op en omheen (waar ik zelf één van ben)… zorgt ervoor dat je niet ontspannen kan varen. Zo ben ik bijna twee keer aangevaren door roeiers, bijna aan de haak geslagen door de vissers die om de 100 meter zitten en jagen al die hardlopers en (race)fietsers langs de Amstel me op om sneller te varen.

De kajak route van Amsterdam Oost naar Ouderkerk aan de Amstel

Al met al 24,6 km gevaren in 4 uur met één pauze bij Ouderkerk aan de Amstel.

Heb bewust geprobeerd de inspanning zo minimaal mogelijk te houden terwijl ik wel de hele tijd blijf paddelen. Juist omdat ik normaal gesproken iemand ben die aanzet, tijdje paddelt en dan weer uitdrijft.

Aan het eind had ik nog ruim voldoende energie over om (na een goede rust) nog 10 km te doen. Op deze manier gaat mijn grote tocht wel lukken.

0

Wat vind jij?

Reactie