in Alles komt goed, IJkpunten

Het raam uit

Door mijn voorgenomen kajakreis is alle voorspelbaarheid en vanzelfsprekendheid het raam uit.

Praktisch alle dingen die ik moet doen om die reis goed te laten verlopen zijn nieuw voor mij. Zelfs het vinden van het juiste touw en het leggen van de juiste knoop in de juiste situatie is een ontdekkingstocht van jewelste. Ben uren en uren bezig het juiste materiaal te vinden om dan te constateren dat het niet het juiste is of dat het niet te krijgen is.

Ik had in mijn optimisme al verwacht onderweg te zijn maar daar zijn we nog niet. We komen wel steeds een stapje dichterbij, maar de tijd stroomt snel.

Het idee dat je het leven wel een beetje onder de knie hebt is een illusie. Er hoeft maar even gerommeld te worden aan je status quo en je leven wordt exponentieel complexer.

0

Wat vind jij?

Reactie