in Alles komt goed

Hoe rijker je geheugen hoe beter je een toekomst kan voorstellen en vormgeven

…. It is the possession of our memories that permits us to imagine a future, remixing scenes to preview future events in a window in the mind. This skill allows us to make plans and to try out different hypothetical possibilities before we commit.

Uit “What we get wrong about time” (dank je wel Sanne).

Kunnen we vanuit alleen die simpele wetenschap onze huidige denken over onderwijs (en de vormen ervan) nog verantwoorden? Natuurlijk niet. En dan zijn er nog duizenden andere redenen.

Door ze een groot deel van de dag op te sluiten in een gebouw en ze passief kennis voeren ontnemen we ze juist van de mogelijkheid hun toekomst vorm te geven. En maken tevens 10-15 jaar van hun jonge leven zeer veel schraler, liefde- en betekenislozer.

We moeten ons schamen en direct veranderen.

0

Wat vind jij?

Reactie