in Alles komt goed

Had een droom in een droom in een droom

Ik weet niet waar te beginnen dit was zo speciaal.

Alle drie dromen had ik eerder gedroomd maar niet letterlijk. Het waren dus bekende plekken. Maar de verhalen waren anders.

De droom in een droom in een droom

Ik was in een bowling baan samen met een vriend en een vriendin die ik nog kende van toen mijn jongens klein waren. We hadden dit al vaker gedaan (wat ook een droom was), maar deze keer dacht ik dat ze haar zoontje niet mee had.

Zij was de eerste die bowlde. Daarna was ik aan de beurt. Maar op dat moment zag ik haar zoontje op de baan liggen. Ik er naartoe en vragen wat er aan de hand was. Was zo met de jongen bezig dat de rest wegviel. Hij was wat verdrietig dus nam ik ‘m op schoot.

Toen werd het tijd om naar mama te gaan. Dus ik kijk op om haar te vinden. We willen weer verder gaan met bowlen maar de banen zijn weg. Op dat moment wordt ik me bewust dat dit een droom is. Ik vertel het aan de mensen om me heen. Ze geloven me niet. Ik probeer ze te overtuigen door te vertellen dat de baan weg is. Op dat moment transformeert de vriendin in een man. Ik vertel het hun en ze zijn wat ongelovig maar nemen het ook serieus. Zeg dat ze allemaal manifestaties zijn van mijn brein, ook de mensen die slecht figuranten zijn (het was best druk bij de bowling baan).

Stel voor de koppen bij elkaar te steken en onze gezamenlijke denkkracht te gebruiken. Op dat ogenblik ontspoort de droom echt en wordt het donker en een beetje eng. Ik hou een wezen in mijn armen die ik probeer te beschermen en gerust te stellen terwijl het langzaam verdwijnt.

De droom in een droom

Ik wordt wakker. Altans dat denk ik. Ik zit buiten op een patio achter me staat een deur open in een zeer modern groot complex. Ik loop de deur in en zie iemand die ik ken half wakker worden.

Ik besluit niet naar binnen te gaan en stilletjes weg te gaan. Ik loop de hoofdingang in. Kom in een brede hele lichte gang die naar een grote ruimte leidt. Ook deze ruimtes zijn mijn niet onbekend. Ik heb er eerder over gedroomd. Ik weet de weg naar mijn eigen stek. Vraag me wel af hoe ik hier kwam omdat ik net wakker was geworden. Speculeer dat ik aan het slaapwandelen was. Iedereen die ik tegen kom is vrolijk en blij en zegt goedemorgen. Ze voelen vertrouwd en ik groet terug ook ik al kost het me moeite voldoende volume te geven aan mijn stem.

Ik kom in de grote ruimte met veel meer mensen allemaal in uitbundige ietsje futuristische kleding. Op dat ogenblik denk ik nog steeds dat ik wakker ben en het de realiteit is. Maar dan zie ik dat hun kleding veranderen en vragen ze me steeds wat ik er van vind. Het was best mooi :)

Ik ga van de grote ruimte naar een andere brede gang en ik weet nu dat ik aan het dromen ben. Al sinds mijn kindertijd heb ik een manier om wakker te worden binnen een droom me niet aanstond. Ik knijp in mijn droom keihard mijn ogen hard dicht en dan wordt ik wakker. Ik doe dat ook nu en de droom stopt.

De droom

Ik wordt wakker. Loop in het donker midden in een heftige storm een paraplu vast te houden en mijn oudste zoon van 8. De adrenaline doet z’n werk. Ik vraag ‘m waar ik ben. Hij verteld me dat we op zoek zijn naar een plekje om te schuilen. Ook deze setting ken ik van eerder (ook een droom) maar toen was mijn jongste zoon er ook bij en verloor ik die toen even uit het oog. Dus ‘t voelde geloofwaardig ook al zat ik ineens midden in een storm.

Mijn ouders lopen achter ons en samen vinden we een dichte schuur die weer een extra overkapping heeft waar we via de achterkant genoeg ruimte hebben om via de overwoekerde zijkant naar boven te klimmen en daar droog en uit de wind te zitten. Ik ontspan en heb geen idee dat ik aan het dromen ben en de droom vervaagd.

Wakker

En zwaar onder de indruk van wat er net is gebeurd.

0

Wat vind jij?

Reactie