in Alles komt goed

Hoe lang is het geleden dat ik…

Bij mij ontstaat de behoefte om te weten wanneer ik voor het laatst iets gedaan heb. En daar kan ik een eindeloze lijst van maken :)

Ben niet nieuw met dit soort Quantified self dingen. Vele jaren gedaan in de begintijd van die apps. Veel van geleerd en nu gebruik ik er nog een paar. Ken mezelf nu wel zo’n beetje1 ;)

Maar de app “Hoe lang geleden is het dat ik…” heb ik niet kunnen vinden. Dus als ik het echt wil moet ik het zelf maken. Gelukkig bestaan er nu allemaal services die je apps laten maken zonder dat je hoeft te coderen.

Wat moet het doen?

Ik moet een willekeurige knop kunnen maken die bij elke keer drukken twee dingen doet. De tijd van drukken + het aantal keren dat er gedrukt is vastleggen

En in de app moet ik kunnen zien hoelang geleden is dat ik gedrukt heb (van minuten, naar uur, dagen, weken, maanden, jaren) en hoe vaak ik het gedaan heb. En als ik meer details wil zien krijg ik een log van alle keren dat ik gedrukt heb met de datum erbij.

Dat is het meer niet. Moet toch kunnen?

Dus gisteravond eens wat dingen zitten uitproberen met ifttt, glide en bubble. Overal vastgelopen maar ik geeft het nog niet op.

Update: Toch een app gevonden!

When did I… Tikt behoorlijk alle boxjes die ik wil en meer. En nadat ik verder ben gaan prutsen en er niet uit kwam besloten toch maar te kiezen voor deze app. Nu heerlijk al alles wat ik wil weten in aan het vullen. Er is niets lekkerder dan als het jeukt lekker te kunnen krabben.

Nu weer gaan kijken hoe ik die data ook weer hier kan gaan delen. Eerst maar even wat data opbouwen…

0

  1. echt niet, maar ken behoorlijk goed mijn gewoontes

Wat vind jij?

Reactie