in Alles komt goed

Een nieuw paar schoenen

Voor mij is het elke keer een heel proces om tot het nieuwe paar schoenen te komen. Wat vaak inhoud dat ik de oude zodanig verslijt dat ze slechts een lekkend lapje om mijn voet zijn.

Waarom zo’n proces? Omdat het aan allemaal duurzame niet schadelijke, eerlijke criteria moet voldoen. En dat is de afgelopen 10 jaar met wisselend succes gelukt.

Op één ding heb ik er altijd stevig water bij de wijn moeten doen. Hoe goed ze zijn voor mijn platvoeten.

Zo koos ik de laatste jaren expres sneakers zodat ze zoveel mogelijk naar mijn voet gingen staan en een weinig ondersteunende voetzool hebben, maar dat viel eigenlijk altijd vies tegen. Toch iets van een voetbed en pas op moment dat ik eruit scheurde waren ze op maat.

Dit is de schoen waarbij dat niet het geval zou moeten zijn. Het is de eerste barefoot schoen die ik heb kunnen vinden die voldoet aan mijn bovengenoemde criteria én goed anatomisch correct om mijn voet past én een minimale zool heeft zodat je contact met de grond zo natuurlijk mogelijk is. Voor mij dus een behoorlijk mijlpaaltje.

Heb er nu mijn eerste 5000 stappen mee gedaan en had verwacht dat ze soepeler zouden zijn. Qua flexibiliteit zijn ze ongeveer gelijk aan de sneakers. Maar mijn voeten hebben nu vanaf dag 1 echt de ruimte en dat is geweldig.

Wel weer heel jammer dat ze het nodig vonden om hun naam twee keer op de schoen te zetten. Zo wordt ik weer tot een wandelend reclamebord gedegradeerd. Ga nog kijken of ik dat er af kan pulken.

0

Wat vind jij?

Reactie