in Alles komt goed

Blije papa

In mijn ochtend droom was ik op een zomerse dag in een ruimte die ik samen met vrijwilligers en mensen die als vrienden voelden mocht gaan uitbouwen tot iets moois.

Maar zoals dat gaat moet het allemaal wel goed geregistreerd staan dus stond ik na wat lekker rondkijken en kletsen bij een tafeltje waar ik me moest registreren als vrijwilliger. Het was druk en het schoot niet echt op. Vond ik niet erg. Geduld is iets wat mij goed lukt, ook in mijn dromen.

Uiteindelijk werd ik toch doorverwezen naar een andere plek zo’n 100 meter verderop het plein naar een gebouwtje. Op moment dat ik daar naar toe loop komt een zeer vrolijk gehumeurd en gekleed schoolreisje uit een bus en gaat ook op weg naar de plek waar ik moet zijn. We lopen samen op en ik geniet.

Als ik dicht bij het gebouwtje kom blijken er nog veel meer mensen en kinderen te wachten in de rij en tot mijn verbazing herken ik schoolmakkers van mijn jongste zoon. Dus roep ik zoons naam en vraag aan de jongens waar hij is.

Ze wijzen. Hij staat net achter iemand tegen het hek met een sacherijnig gezicht, zoals hij dat kan hebben. Mijn 10 jarige zoon (in het echt zo meteen 18). Wordt overspoeld door de liefde voor die gast. Begroet hem, til hem op en knuffel ‘m. Zeg dat ik ‘m zo erg gemist heb en heel blij ben om hem te zien en te knuffelen. En langzaam zie ik zijn gezicht opklaren en hem net zo blij worden als ik.

Teveel gevoelens voor in de droom. Ik wordt abrupt wakker. Had zo zo zo graag nog wat langer gebleven.

26

Wat vind jij?

Reactie