in Alles komt goed

De “sweet spot”

Een website is nooit af. Je interesses en behoeftes blijven veranderen dus ook je site. Zowel in content, vorm en functie. Het is een leuke hobby. Een soort puzzel op zoek naar dat gevoel dat het klopt, in ieder geval voor nu.

Zo kan ik een dag bezig zijn om te zorgen dat drie punten in een zwart vlak veranderen in een1waar je op kan klikken voor meer context. Heerlijk als het dan lukt met veel technisch gepriegel.

De laatste tijd zat ik meer dan ooit te worstelen met wat ik wel of niet zou posten. Al maak ik het vooral voor mezelf weet ik ook dat er toch mensen meekijken. Dat zoekmachines het weer vindbaar laten zijn voor ieder die de juiste woorden intoetst. En dat ik bij elke post ook de rss feed genereer die weer potentieel door iemand in zijn rss lezer wordt opgepikt. En dat vond ik eigenlijk niet meer vanzelfsprekend.

Niet alles wat waardevol is voor mij is waardevol om ook weer (zei het bescheiden) te verkondigen aan de wereld via RSS en zoekmachines. Dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om daar meer controle over te krijgen.

Gelukkig zijn er plugins die dit mogelijk maken. Dank je wel makers! Dus vanaf nu zijn er posts en hele categorieën die niet worden geïndexeerd door zoekmachines of automatisch hun weg vinden in de RSS feed en dat voelt goed (voor nu).

1

Wat vind jij?

Reactie