in Waardevol

Weer een treurig kantelpunt bereikt

Wat nog niet zo lang geleden de longen van de aarde werd genoemd is nu een uitstoter van CO2 geworden. Als mensheid dit jaar 12.200.000 hectare aan tropisch bos en alles wat daar in leefde verwoest. Dat is drie keer Nederland. Een stijging van 12% vergeleken met het jaar daarvoor. 1.700.000 hectare daarvan was in de Amazone. Wat dit tot gevolg heeft.

The Amazon Rainforest Now Emits More Greenhouse Gases Than It Absorbs

Alex Fox – 26 maart 2021 – link

Long considered to be a bulwark against climate change because of its capacity to absorb carbon dioxide, a new study suggests rising temperatures, increasing drought and rampant deforestation have likely overwhelmed the Amazon’s ability to absorb more greenhouse gases than it emits.

Dan hebben we het alleen maar over tropisch bos. En dat met de wetenschap dat we dit juist niet moeten doen. Doen we het toch.

0

Wat vind jij?

Reactie