in Alles komt goed

Zeven maal is scheepsrecht

Dat hoop ik tenminste. En als het een beetje meezit is dit nu het nieuwe domeinadres voor mij. In voor en tegenspoed. Heb al op een aantal plekken mijn account gegevens en domeinnaam aangepast, dus de ring zit om m’n vinger.

Waarom die slag om de arm? Omdat het overzetten naar deze nieuwe domeinnaam zeven pogingen nodig had. Terwijl de boekjes zeggen dat het een stevige maar pijnloze overgang zou moeten zijn.

Vele foutmeldingen die me elke keer weer dwongen om het gedane werk te wissen en weer helemaal opnieuw te beginnen. En de zevende poging waarin ik dit nu schijf eindigde met het spontaan ineenstorten van mijn FTP programma die de bestanden aan het overzetten was.

Dus of alles goed is overgezet, ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken. Nooit de geruststellende melding gezien dat het succesvol is volbracht.

Maar het leek er wel op. Alles gecontroleerd. De MB’s binnen het FTP programma waren hetzelfde als het origineel en het aantal documenten ook. Dus maar doorgezet. Had echt geen zin in een nummer acht waarvan ik ook niet wist of het wel zou gaan lukken, ben al twee dagen aan het klooien.

Dus wat extra checks en dubbelchecks (die voor wat nieuwe verrassingen zorgden) ga ik er toch voor. Ja, de database is maar 86,6 MB in plaats van de 154MB die het zou moeten zijn. En de WordPress installatie was 305MB en is nu 57MB. En sommige plugins waren ook behoorlijk overstuur. Maar dat mag de pret niet drukken!

Ik hou mezelf voor dat het gewoon een spontane lenteschoonmaak was. Wat kan er nou mis gaan met 100.000+ documentjes, 30.000 afbeeldingen, 6GB aan data en 20 jaar aan postjes maken?

Toch komende week maar iemand zoeken die even onder de motorkap kijkt om te zien of alle onderdelen het wel doen en of ze er überhaupt zijn.

0

Wat vind jij?

Reactie