in Alles komt goed

Ik wil weten wat voor weer het was

Werd gister wakker met een nieuwe behoefte. Ik wilde NIET weten wat voor weer het NU of straks was (dat zie ik vanzelf wel). Ik wilde vooral weten hoe het weer een jaar geleden was, of tien jaar of het jaar dat mijn oudste zoon net geboren was.

Zoals je nu terug kijkjes krijgt in je favoriete fotoprogramma of op Facebook. Ik wil weten of ik 10 jaar geleden het ook koud had op 5 mei of juist zat te zweten. Of dat het met bakken uit de hemel kwam. Om mezelf nu zielig te voelen of juist te worden opgevrolijkt omdat het vandaag toch veel beter was dan toen. En wie weet schudt het fijne herinneringen wakker van die dag in mei.

En ja, er zijn websites die je het laten opzoeken voor elke dag voor elke plek op de wereld. Maar ik wil gewoon een klein appje of widget op mijn telefoon die me dit in één oogopslag laat zien, liefst nog met een (eigen) foto van toen. Gemak dient mij.

Wie weet ga ik nog eens een poging wagen om zoiets in elkaar te knutselen via de Productschool van Erwin :)

1

Wat vind jij?

Reactie