in Alles komt goed

Vandaag was een goede dag

Voor de aarde en de dieren. Het gaat met veel geduw en getrek over vele decennia, maar toch worden er goede stapjes gezet. Vandaag waren dat er twee waar mijn hart warm van werd. Bij Milieudefensie had ik de eer één van de aanklagers te zijn.

Jaaaa! Milieudefensie wint revolutionaire rechtszaak – Shell moet vergroenen

Milieudefensie – 26 mei 2021 – link

Vandaag schrijven we geschiedenis. Samen met 17.000 mede-eisers. De rechter veroordeelt Shell. De grootste vervuiler van Nederland moet meer doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Het is voor het eerst dat een bedrijf zijn beleid in lijn moet brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Dat is een mega-doorbraak die wereldwijd gevolgen gaat hebben.

Doorbraak: dieren beter beschermd bij wet dankzij voor­stellen Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren – 26 mei 2021 – link

Dankzij drie aangenomen voorstellen van de Partij voor de Dieren wordt de bescherming van dieren in de veehouderij eindelijk stevig wettelijk verankerd. Dieren mogen niet langer worden aangepast aan het systeem, maar het systeem wordt aangepast aan de dieren. Ook wordt vastgelegd dat dieren beschermd moeten worden tegen stalbranden, en dat er fokbeperkingen kunnen worden opgelegd wanneer dierenwelzijn in het gedrang komt.

11

Wat vind jij?

Reactie