in Alles komt goed

De dag die anders vergeten zal worden

Toen ik in quarantaine zat. nam ik me voor om elke dag iets vast te leggen. En dan is er gek genoeg ook elke dag wel wat noemenswaardig te melden. Maar over het algemeen plaats ik hier impulsief, subjectief en het komt met horden en stoten. Zo blog ik weken niets en dan ineens weer dagen achter elkaar.

Dit is eigenlijk zijn niets dag, maar wil me even forceren om toch wat vast te leggen over de dag die anders vergeten zou worden.

Vijftien juni tweeduizendeenentwintig1

6:20 – 10 minuten voor de wekker wakker. Genoeg tijd om me aan te kleden, de container aan de weg te zetten, het karton bij de scouting te brengen en om om 7 uur de maandelijkse boodschappen te kunnen doen terwijl het nog rustig is in de winkels. Maar pas om 2:30 naar bed gegaan door te lang Koreaanse romcom te kijken, ik leer het nooit. Dat gaat zich wreken.

Was rustig in de winkel, bijna alles op het lijstje binnen, maar geen roomboter. Iets wat gretig aftrek vind hier. Ook weer chips en (natuurlijk) chocolade gekocht. Heb er weer veel zin in na een hele tijd (paar weken) niets. Om 9:05 zat alles weer op zijn plek in de (koele) kasten.

Om 10 uur begint mijn chatdienst voor de bewonerscommissie en had ik ook nog een telefoontje met Steven om te kijken hoe ik OE een beetje kan helpen.

Honger met een reep chocolade bestreden 👍.

De nieuwe versie van vragenlijst voor de bewonersraadpleging binnen, nog wat dingetjes gevonden en nu hopelijk straks de finale versie die de bewoners morgen ontvangen. Een mijlpaal in een proces die al 3 jaar(!!!) duurt.

Om 12:15 de deur uit om het lawaai van de verbouwende buren te ontlopen en brood van Novalishoeve te kopen. Smulbrood. Toen nog een klein rondje langs de duinen en door het bos gemaakt. Heerlijk fris groen en wat zijn de bermen vol met bloemen. Piek natuur. Blijmakend.

Om 13:15 weer paraat voor de technische assistentie als de online toets van Duits van mijn jongste zoon eventueel niet goed zou gaan. Ging technisch goed, cijfer is afwachten :)

13:54 – laatste aangepaste versie van de raadpleging ontvangen. Irma vond toch nog een foutje.

Twee pakjes ontvangen.

  • De oude telefoon van mijn broer gekregen. Ook weer een 6s. Dezelfde die ik om zeep heb geholpen. Het heeft stuk of 5 pogingen gekost en behoorlijk wat tijd om alles er weer netjes op te krijgen. Kan en moet vlekkelozer Apple al is het ook magisch hoe data van de ene plek naar de andere vloeit.
  • En een pakje van Dilling met 3 duurzame katoenen onderbroeken. Een test. Had altijd die van C&A maar de kwaliteit is zo laag. Dus nu kijken hoe ze zitten en hoe lang deze mee gaan.

18:19 – Testen van de online vragenlijst voor de raadpleging door mij en Irma, samen al heel wat tools getest door de jaren heen. Ging weer aardig wat aandachtspunten over de muur. Sorry Lotte.

19:30 – Samen met Els het laatste stuk wormenhoopjes taart opgegeten. En Els vroeg zich af wanneer we weer taart gaan eten en wat voor één.

20:17 – Het is hier nu meer dan 25 graden. En dat weinige slaap breekt zich op. Super duf maar toch nog met de laatste loodjes bezig voor de bewonerscommissie. Mailtjes en blogposts. Maar de raadpleging is bij de bewoners bezorgd!

21:53 – Na wat nieuwsbrieven lezen en de dagelijkse portie RSS geef ik in en ga even horizontaal. Kijken of het de lange slaap wordt.

23:10 – Nope, was niet de lange slaap. Nog wat aanpassingen doen aan mijn iPhone en constateren dat als ik maar naar ‘m kijk het me al 20% batterijlading kost. Er moet echt een nieuwe batterij in :)

23:30 – Brood in zakjes in plakjes van twee in de vriezer gestopt en 3 broodjes met kaas en tomaat gemaakt. Was weer lekker.

Als semi-afsluiter van de dag YouTube opgestart en een 7 tal infotainment video’s zitten kijken die mijn overzicht in rollen. Zoals de traditionele dinsdag vlogbrothers, over het vangen van zonnewind, Over de ecologie van onze kostbare vruchtbare bodem, wat over Amerikaanse politiek, hoe je video’s maakt en hoe de aarde een bergketen recyclet. Nu nog even kijken of er ook wat EK voetbal samenvattingen zijn te scoren.

00:44 Deze post schrijven en de dag reconstrueren tot op de kop af 02:04, de volgende dag is begonnen. Nog niet moe genoeg om te slapen. Nog wat Koreaanse romcom? Leer het ook nooit.

1

  1. aka twaalfduizendeenentwintig of elk andere subjectieve telling

Wat vind jij?

Reactie