in Alles komt goed

Ceci n’est pas une quarantaine

Door mijn taken als bewonerscommissielid was ik in de weken hiervoor met heel veel mensen in contact geweest. Dus er zat niets anders op om weer in quarantaine te gaan om mijn lief veilig te houden.

En nu is het alweer de achtste dag dat ik in het logeerkamertje van Els bivakkeer. Zoals ik een aantal keer eerder heb gedaan in de coronatijd. Maar toch is het fundamenteel anders.

Nu probeer ik tijdens quarantaine deze kale bus om te bouwen tot een fijne comfortabele auto waarin je kan bivakkeren voorzien van bed/bank en keukenblokje. En dat zorgt ervoor dat ik wel in de buitenwereld moet zijn. Zo was ik zelfs afgelopen week met de bus in Friesland en gaat de reis komende donderdag weer richting Amsterdam.

Dus ben ik in quarantaine of is Els het eigenlijk? En is voor mij slechts toegang geweigerd tot bepaalde delen van het huis?

Het ombouwen is trouwens een rete spannende klus. Heb hier namelijk de ballen verstand van. Nog nooit zoiets gedaan en bij elke keuze en handeling twijfel ik of het wel het juiste is. Filmpjes en websites van mensen die dit gedaan hebben helpen enorm maar pas als je het doet merk je hoeveel detail en micro keuzes er te maken zijn. Hoop te voorkomen dat ik straks alles weer uit elkaar moet halen om mijn fouten te corrigeren.

Vandaag ga ik het plafond van de cabine eraf (proberen te) halen met de bedoeling ‘m niet te slopen en later weer terug te kunnen plaatsen. Aaaaaahhh!

20

Wat vind jij?

Reactie