in Alles komt goed

Rondje Fort Erfprins

Onverwachts in Den Helder dus waarom niet er van genieten? Maakte een rondje om Fort Erfprins (net opgezocht want ik wist niet waar ik eigenlijk omheen liep).

Zon met een stevige bries, zoals dat hoort bij de kust. Lopend door het hoge gras genietend van water, weiland en bunkers waar, na 200 jaar, het merendeel nog in gebruik zijn.

Mooi om veel vogels te zien die van dat gras en het water gebruik maken. Zo zag ik een hele zwerm mussen bidden boven het lange gras en soms een snoekduik nemen (naar insecten vermoedt ik). En waren er meerkoeten en eenden gezinnen.

Het is ook een populaire hondenuitlaatplek, dus moest goed opletten waar ik liep. Maar de hondenmensen en honden waren allemaal aardig (al keek die ene man wel raar op toen ik naar Lange Jaap zwaaide). Ontmoette ook een buldog met de naam bulldozer = erg geweldig.

Eenmaal op de dijk is het echt elke keer weer een schok om de zee te zien. Je weet dat het komt, maar het blijft indrukwekkend. En zo van de dijk kijkend is de wandeling van maar 6000 stappen toch heerlijk gevarieerd.

Het was een fijne anderhalf uur.

3

Wat vind jij?

Reactie