in Alles komt goed

Eerste campertrip: dag 1

De dag nadat mijn niet gedocumenteerde quarantaine (nummertje 7) voorbij is gaan we op reis! Na bijna een jaar sinds de aanschaf & het ombouwen gaan we voor het eerst meerdere dagen weg met de Jumpie. Hoe lang weten we niet, het is tenslotte maar afwachten of Els het fysiek trekt. Maar we hebben er veel zin in.

De weg naar Lauwersoog deden we via de snelwegen om zoveel mogelijk energie te besparen voor Els en haar snel op een plek te krijgen waar ze nog nooit is geweest. Lauwersoog heeft ook een speciale plek in mijn leven. Heb in mijn hele jonge jaren op Schier gewoond en dus ook veel gereisd via Lauwersoog. En tijdens die winter met die Elfstedentocht nog van Dokkum naar Lauwersoog geschaatst en weer terug. Dus heerlijke plek om te beginnen.

We maken nog wel even een stop in Bolsward om dumkes (+ sûkerbôle + puddingbroodjes) te kopen, want dat stond op onze emmerlijst. Bolsward is onverwacht mooi dus we hebben er nog even een rondje doorheen gemaakt. En Els kwam erachter dat ze hier zeker ook wel eens met de zeilboot is geweest. Dit was het uitzicht toen we bij de bakker stonden.

Op Lauwersoog ontmoeten we mijn ouders. We hadden mijn ouders voor het laatst gezien toen we de Jumpie in de garage aan het afbouwen waren (17 november tot 5 december 2021). Dus super fijn om ze weer te kunnen knuffelen. Ook camperen ze als meer dan 30 jaar, dus na heel veel advies, tips en hulp gaan ons nu echt inwijden in de cult genaamd “camperen”. Als bonus had ik ook mij eerste ongelukje. Mijn duim tussen de deur van de camper van mijn ouders… Lekker blauw en pijnlijk, ik ben ontgroend.

1

Wat vind jij?

Reactie