in Alles komt goed

Eerste campertrip: dag 4

We zijn nu officieel een dag verder dan we zelf hadden gedacht. De bonusdagen zijn aangebroken :) En als eerste ging ik de tip van mijn ouders uitvoeren. Op naar de supermarkt om de hoek voor wat ontbijt. Werd heel iets anders dan ik dacht maar wel lekker en vrolijk.

Vandaag hebben we het gebied bij Ditzumerverlaat en Ditzum verkend en zijn er aan het eind van de dag weer teruggekeerd. Veel grijze vakantiegangers van de net iets oudere generatie gezien.

Maar eerst moesten we terug naar de grens want onze telefoons deden het niet. Gelukkig met wat hulp van de helpdesk werkte die van mij weer prima. De grens was een gemaal die twee stukken dijk verbond en daarmee ook twee landen.

Dit stukje Duitsland is anders en hetzelfde als NL. Ook hier goed te zien hoe de mens probeert het water te reguleren en land te winnen. Maar hier is het nog “gewoon” land dat nog niet langs de waterpas is gelegd. Hier krijgen stroompjes & poeltjes nog wat ruimte om te bepalen hoe het landschap en de menselijke infrastructuur zich vormt. Hier groeit er nog iets tussen het gras. Wordt daardoor gelijk sympathieker, menselijker, harmonischer. Had ook het gevoel dat er meer insecten en vogels waren. Ook nog even een onverhard pad verkend… moeten we maar niet te vaak doen. Het stof zat overal.

In Ditzum ging Els weer wat rusten en ik wandelen. Daarna Els een rondleiding gegeven van de mooiste stukjes. Nog wat appels gekocht bij een huis met een appelboom in de tuin. Ze zijn lekker.

Pareltje van de dag1:

Ze zijn er ingelokt door de geschiedenis

Els ten Napel

1

  1. Vastgelegde uitspraak van Els ten Napel die mijn brein op diverse manieren prikkelt.

Wat vind jij?

Reactie