in Alles komt goed

Eerste campertrip: dag 5

Gister hebben we maar een klein deel van de omgeving gezien aan de Dollard kant met als Ditzum als noordelijkste puntje. Vandaag doen we het andere deel. Via de kleine weggetjes weer terug naar het noorden om dan langs de Ems te rijden om uiteindelijk over te steken bij Leer. Vandaar, via de andere kant van de Ems, rijden we weer richting het noorden.

Het kost wat moeite om de snelwegen te omzeilen maar het lukt wonderwel zelfs veel weggetjes gevonden die bestonden uit gebroken betonplaten met gras in het midden waar de tijd nog langzaam gaat en de stilte heerst. En ondanks dat we ook voor het eerst door relatief grote plaatsen moeten rijden werden we ook daar weer verrast door kleine stadskernen, bruggetjes, water en dijkjes.

Het ultieme doel was de havenplaats Greetsiel waar Els in haar studententijd was geweest en toen van onder de indruk was. Maar we vonden het ook niet erg als het niet zou lukken.

Ondanks dat het een veel grotere afstand was dan gister, kwamen we er toch. Wel pas bij het vallen van de avond en op een camperplaats dat een volledig contrast was met de vorige nacht. Zeker een honderd campers naast elkaar op asfalt en steentjes met hier en daar een plukje gras. We waren samen met een ander busje het kleinste en vielen bijna weg tussen al die grote jongens.

Els is even gaan bijkomen en ik ben het havenstadje in gegaan als voorverkenning voor morgen want met de auto kon je niet in de stadskern komen. Zoals we al bij binnenkomst zagen, het is erg toeristisch dus als we er wat van willen zien moeten we vroeg zijn voordat alle winkels & cafés weer open gaan. En tijdens mijn rondje heb ik ook een mooi plekje langs het water gevonden om morgenvroeg bij te ontbijten.

In de avond nog een keertje het dorp in gelopen (je moet toch wat). Bijna niemand, doodse stilte en alle lichten overal uit. Moest mezelf bijlichten om te weten waar ik liep. Vind het een geweldige keus om de lichten rond 10 uur uit te hebben, is goed voor mens en dier en ik heb een prachtige sterrenhemel gezien.

Pareltje van de dag1:

Ik ben een goed mens in het diepst van mijn gedachten

Els ten Napel

1

  1. Vastgelegde uitspraak van Els die mijn brein op diverse manieren prikkelt.

Wat vind jij?

Reactie