in Alles komt goed

Eerste campertrip: dag 6

Zodra we wakker waren hebben we de auto rijklaar gemaakt en zijn we naar ons ontbijt plekje gegaan, denk dat we de eerste waren :) De molenwinkel was gelukkig al open dus scoorde Els nog wat Duits molenbrood.

Nog voordat we naar het ontbijtplekje gingen nog zo dicht mogelijk naar de haven gereden en van daar uit is Els nog even het dorp gaan verkennen.

Na een ontbijt (met uitzicht op de haven van Greetsiel) zijn we weer verder naar het Noorden gereden en zoveel mogelijk aan de dijk blijven plakken. Hopend dat de weggetjes die we uitkozen niet alleen voor fietsers waren (ging vaak genoeg mis).

We hebben genoten van het overgangslandschap tussen zee en land en zijn zo nu en dan de dijk overgestoken. Om de Waddenzee te ruiken en de eilanden te zien in de verte.

En ook even onze nieuwsgierigheid bevredigd bij de oversteken naar de eilanden Juist, Norderney en Baltum. En als we er dan wat plezierbootjes zien liggen zoek ik ook altijd nog even naar mijn droom boot1. Dat was deze catamaran niet maar vond ‘m wel gaaf.

Bij Dornumerseil heeft Els even de schaduw opgezocht en is gaan rusten. Ik ben een rondje gaan lopen zoals dat een beetje standaard is geworden en wat zitten bellen met Irma over de ontwikkelingen met Indie22.

Daarna hebben we definitief afscheid genomen van de kustlijn en zijn we het binnenland in gestoken op zoek naar een standplaats voor de nacht. Heerlijke weggetjes met prachtig landschap en heel veel windmolens die (vanuit mijn perspectief) prima in het landschap pasten. Groot contrast met Nederland.

Pareltje van de dag3:

Een paardenmeisje met koeien

Els ten Napel

1

  1. Een catamaran waar je op kan wonen maar ook goed geschikt is voor op binnenwater.

  2. Het complex waar ik in woon en in 2023 gerenoveerd gaat worden

  3. Vastgelegde uitspraak van Els die mijn brein op diverse manieren prikkelt.

Wat vind jij?

Reactie