in Alles komt goed

We gaan wissel wonen

Toen ik in mijn thuis van de afgelopen 15 jaar kwam wonen was er al sprake van dat het pand binnenkort zou worden gerenoveerd. In oktober 2017 werden de bewoners voor het eerst benaderd door Eigen Haard. In januari 2018 schoof ik als bewonerscommissielid aan. Plan was om in oktober 2020 met de renovatie te beginnen. Dat is uiteindelijk december 2022 geworden en in april 2023 is iedere bewoner eruit en kan het heftige werk starten.

Mijn thuis op de Zeeburgerdijk (en dit gebouw) is bijzonder

Meer dan 110 jaar oud en gebouwd met idealisme en visie. 15 jaar genieten. Drie en vier hoog, niet ingesloten tussen andere gebouwen, langs het water, in de kruin van een grote kersenboom. We staan met de zon op en kunnen er de rest van de dag van genieten en met een beetje uit het raam hangen kunnen we ‘m ook weer in het westen zien ondergaan.

Binnenin echoot de visie en idealisme van de architect door met een mooi trappenhuis en afgeronde hoeken en mooie raampartijen die licht van alle kanten binnen laten. Het was een prachtig geschenk om hier mijn kinderen te zien opgroeien. Maar het is zeker tijd om het te renoveren. De fundering is niet meer zo stabiel en de huizen moeten geïsoleerd en gemoderniseerd.

Het aanbod

Dus kregen we na al die jaren 22 november een aanbod voor een wisselwoning op de Sumatrastraat, eergister wezen kijken, gister ingestemd, 8 december ga ik het contract tekenen en op 23 december wonen we er.

Een wisselwoning. Wat inhoud dat we na de renovatie weer terug kunnen keren naar mijn gerenoveerde woning op de zeeburgerdijk. Dat gaat ongeveer 1,5 jaar duren. Dus tot die tijd zit ik op deze nieuwe stek.

Nog steeds in de Indische buurt

De buurt waar ik ongeveer 25 jaar geleden binnenreed en me gelijk thuis voelde. In die jaren heb ik op de Valentijnskade gewoond, de Madurastraat, de Balistraat, Tweede Atjehstraat en de Djambistraat om uiteindelijk te landen op de Zeeburgerdijk. En nu dus de Sumatrastraat.

De woning is heel anders dan wat we gewend zijn

Gelijkvloers en ontdaan van karakter :) Gang in het midden en links en rechts 4 kamers waarvan 3 slaapkamers en 1 woonkamer + keuken. Daartussenin hebben de ze badkamer, wc, meterkast en wasruimte gestopt. Eén hoog en daardoor voor, achter en naast me ingesloten door hoge gebouwen. Dus het natuurlijk licht is schaars. Met een beetje mazzel zien we ‘m even in de middag. De grote plus is dat de woning uit 2018 is. Dus top geïsoleerd. Gaat goed zijn voor de energierekening, die nu natuurlijk volledig van het padje is.

Zien wat voor memorabele momenten we er gaan beleven.

1

Wat vind jij?

Reactie