in Alles komt goed

Potje dekseltje

Wies stuurde mij een tijdje terug vacature op bij !WOON en omdat ik op zoek ben naar een waardevolle baan en dit mensen zou gaan helpen hun huizen te verduurzamen, solliciteerde ik vol enthousiasme. Maar was niet de persoon die ze zochten.

Prima, dus ging ik tussen de verhuizing door op zoek naar een andere deksel/pot die wel past. Daar wordt tenslotte iedereen beter van.

De wereld is druk aan het veranderen dus zijn er mensen nodig die dit mogelijk maken. Vol vertrouwen struinde ik verder de vele vacaturesites af en abonneerde ik me op zoektermen zoals duurzaam(heid), energietransitie, welzijn & zorg.

Het is een behoorlijke (cultuur) schok

Het voelt als een volkomen andere wereld. Niet zo verwonderlijk gezien het pad wat ik gelopen heb de afgelopen decennia. Veel vacatures zijn niets meer dan kapitalisme in een nieuw jasje. En daar heb juist altijd tegenwicht aan gegeven in mijn leven.

Gelukkig zitten er ook banen bij die wel het sociale belang voorop stellen. Maar die worden vaak geschreven voor die 20er / 30er aan het begin van hun carrière. Als 50er ben je toch echt in een hele andere levensfase, dus dat moeten we elkaar niet aandoen.

Daarnaast merk ik ook de discrepantie tussen mij als mens en die professional die ze zoeken. Heb al zeg ik het zelf veel ervaring, passie en de capaciteit om waardevol te zijn, maar nooit die specifieke opleiding of ervaring die ze denken nodig te hebben.

En dan het bureaucratische deel ervan. Bij veel van de vacatures ben je regelneef waar je 90% van je tijd woorden aan het typen bent naar collega’s en mapjes op een server. Ben je dan werkelijk iets in beweging aan het zetten?

Hoe ga ik dan van mijn huidige realiteit naar de wereld van een baan?

Wil heel graag meewerken aan het leefbare houden en maken van onze biosfeer. Mijn medemensen helpen die toekomst voor hunzelf en hun naasten veilig(er) te stellen.

Maar denk niet dat mijn huidige manier er voor gaat zorgen dat ik die match vindt. Die plek waar ik mij steentje kan bijdragen en waardevol kan zijn voor mijn toekomstige werkgever en de wereld.

Dus broed ik op een betere manier om de maatschappelijke vraag en mijn aanbod te laten ontmoeten. Er is tenslotte haast geboden. Er zijn dringend meer mensen nodig die zich voor duurzaamheid en de energietransitie inzetten.

Heb nog geen ei gelegd dus suggesties zijn zeer welkom.

0

Wat vind jij?

Reactie