in Alles komt goed

Dag 2022

Lees de afgelopen weken (natuurlijk) veel persoonlijke terugblikken op 2022 en wat 2023 voor potentie heeft. Vind het zo fijn om te lezen. Naast die wereldwijde turbulentie, waar je als individu weinig tot geen invloed op kan uitvoeren, is het het hebben over je leven en wat voor keuzes je wel kan maken normaliserend en hartverwarmend.

Dus doe ik nu ook een poging.

Heb in 2022 hier 165 berichten neer gezet. Ruim 40 meer dan 2021, maar ook weer 40 minder dan 2020. Heb het gevoel dat dit jaar in mijn eigen leven meer golfslag kende. Ik was in totaal bijna 9 maanden op Texel, 3 weken ergens anders en twee en een halve maand in Amsterdam. En in het hele jaar was ik meer dan 2 maanden in quarantaine/isolatie. Heb mensen en initiatieven kunnen helpen. Soms leed wat kunnen verzachten door er te zijn als het nodig was en mocht een luisterend oor zijn.

De bus die we in de laatste maanden van 2021 aan het verbouwen waren naar een camper was in juli echt af (soort van). Na heel veel testritjes in de buurt maakten we onze eerste trip en ook zomaar onze spontane tweede en dat ging allemaal goed.

Was vele malen naar het ziekenhuis dit jaar, maar eind juni was ik zelf degene die er kwam te liggen. Nota bene terwijl ik net mensen er naar toe had gebracht. En ik was er nog keer in december. Nierstenen, wat kunnen die pijn doen.

In september hadden we het laatste substantiële overleg met Eigen Haard over de renovatie van het bijzondere pand waar ik 15 jaar heb gewoond met de kinderen. Het was een proces van 5 jaar als lid van de bewonerscommissie. Uiteindelijk hebben we niet veel kunnen veranderen. Dus eigenlijk een behoorlijke kater aan overgehouden.

In december zat ik in mijn wisselwoning voor de komende anderhalf jaar.

Ben zo dankbaar dat ik wat voor anderen heb mogen en kunnen betekenen. Dat ik zoveel mensen om me heen heb ik die lief heb en mij liefhebben. En dat Els en ik op vakantie konden en ik haar, dankzij isolatie en quarantaine, niet heb besmet.

Dit nieuwe jaar zal heel anders zijn dan 2022. Loop d’r niet op vooruit en laat het lekker op me afkomen.

6

Wat vind jij?

Reactie