in Alles komt goed

Mijn lijf wordt onderzocht

Ik heb het laatste jaar wat vreemde kwalen ontwikkeld naast mijn nierstenen gedoe. Dus eindelijk (19 januari) eens naar de huisarts gegaan. Die was ook van mening dat we even wat dingen moeten gaan uitsluiten en hopelijk erachter komen wat het is.

In het OLVG voor scan en bloedonderzoek

Eerste acties: een foto van mijn darmen en een uitgebreid bloedonderzoek.

Uit het bloedonderzoek kwam dat ik bijna geen vitamine B12 meer in mij had (al 25 jaar vegetariër dus geen verrassing). Te weinig vitamine D3 ondanks dat ik meer dan ooit de zon opzoek de laatste jaren. Ook was mijn cholesterol aan de hoge kant. Maar omdat dit mijn eerste meting is moeten we gewoon in de loop van de maanden wat meer worden geprikt om te zien of het een blijvertje is.

De darmen leken netjes. Toch een doorverwijzing naar een specialist. Deze heeft na wat pittig voelen en bevragen mij nog wat foto’s en echo’s laten maken van diverse onderdelen. Zag er allemaal goed uit. Enige wat ze konden vinden was een achtergebleven niersteentje van 3 mm groot.

Conclusie op 15 februari:

  • Waarschijnlijk een prikkelbare darm. Daar krijg ik wat laxeermiddel voor om een dikke maand te proberen om te zien of de klachten verdwijnen. Zo niet nog wat langer proberen. Nog steeds geen verschil? Opnieuw diagnosticeren.
  • 6x een prik met B12 om dat weer op pijl te krijgen ook al heb ik geen gelukkig klachten die met het tekort worden geassocieerd.
  • Een kuur D3 van ook ongeveer een maand.
  • Na afronding van de kuren weer bloedprikken op cholesterol, B12 en D3.
  • Hopen dat het niersteentje zich koest houd.

PS. Bij het bloedprikken zat ik in ongeloof. Dik uur op mijn beurt moeten wachten. Zoveel mensen, honderden prikken per dag en dat dan 7 dagen in de week. Ben zo gezegend met mijn gezondheid. Wat zijn we toch kwetsbaar. En wat zijn al die mensen die daar werken toch helden.

9

Wat vind jij?

Reactie