in Alles komt goed

Proefvaren

Mijn broer is al een tijdje op zoek naar een andere kajak. Eentje waar hij wat meer lange afstanden mee kan varen. De afgelopen maanden heeft hij op diverse plekken en in allerlei type kajaks gevaren. Want je kan je nog ze veel inlezen en met mensen praten uiteindelijk moet je het zelf beleven. Vandaag gaat hij bij Arjen Bloem de Aquaruis Sea Lion uitproberen.

Ik ging mee voor de gezelligheid.

Natuurlijk is het heel anders varen op het binnenwater in plaats van de zee (wat zijn natuurlijke habitat is). Maar daar is niets aan te doen. Stond een pittige wind met heftige windstoten. Uiteindelijk viel de Aquarius behoorlijk tegen en heeft hij nog een tweede boot mogen uitproberen. De Rebel Greenland T.

Kon duidelijk verschil zien in hoe de boten voor hem voelden. In de eerste zag je hem werken om de boot te leren kennen. Met de Rebel Greenland T voer hij zo weg en kon hij er lekker zijn dingen mee doen. Er was gelijk een klik.

Ondanks het grote verschil tussen de twee was de conclusie, na zo’n 2 uur op het water, dat ook de Greenland het niet was voor hem. Zonder kajak huiswaarts. Dikke vette tegenvaller, want had toch echt gedacht dat de Aquarius dé kajak zou zijn.

Door al zijn kajak verhalen, zijn zeer frequente tochtjes op zee en zijn proefvaar avonturen heeft hij bij mij ook het vuurtje opgestookt. En nu stuurt hij me ook al advertenties op Marktplaats…

6

Wat vind jij?

Reactie