in Alles komt goed

Zoektocht naar de vervanger van yoghurt

Ben al meer dan 25 jaar vegetariër, maar at nog wel zuivelproducten zoals kaas met vegetarisch stremsel, melk, yoghurt en eieren. Altijd de biologische variant.

Nu eet ik al een tijdje geen kaas meer en gebruik ook geen melk. Maar mijn ontbijt is al een hele tijd fruit met yoghurt. Wat blijkbaar nooit verveeld. Maar het begon steeds minder goed te voelen, dus tijd om op zoek te gaan naar een waardige vervanger.

  • Die niet op een andere manier schadelijk(er) is voor natuur en milieu
  • Die de smaak van yoghurt benaderd (dus zurig)
  • Betaalbaar blijft
  • Geen suiker erin heeft (waarom moet overal suiker in?)
  • Die niet in een miniverpakking is gestopt (vervuilend en duur)

Was wel een uitdagende zoektocht. 90% heeft er suiker in. 80% is 2 tot 3 keer zo duur (geen idee waarom) en in te klein verpakkingen. Deel is een te intensief productieproces en daardoor niet direct goed voor het ecosysteem.

Met de behoorlijk uitgedunde selectie de verschillende winkels opgezocht. Van die selectie waren er maar twee die in de buurt kwamen van de smaak van yoghurt.

De biologische varianten waren allemaal niet zuur genoeg (maar als ik weer een ander tegenkom ga ik het weer testen). Dus is mijn keuze uiteindelijk gevallen op Alpro mild & Creamy zonder suiker. Niet bio maar gelukkig zijn ze veel netter en eerlijker bezig dan heel veel bedrijven. Jammer genoeg is de zonder suiker variant niet zo makkelijk te krijgen. Dus als back-up heb ik het huismerk van de AH.

Ik hoop echt snel over te kunnen stappen op een bio variant. Maar ben blij dat ik geen koeienmelk meer in mijn eten heb.

0

Wat vind jij?

Reactie