in Alles komt goed

Een nieuwe kajak

Voor de tweede keer met mijn broer op pad om proef te varen in een kajak. We gaan deze keer naar kanoshop bij Rotterdam. Na het proefvaren bij Arjen Bloem is nu de hoop gevestigd op de Zegul Arrow Nuka GT.

Ook ik zou deze keer proefvaren In de PE (Polyethyleen) versie ervan om te ervaren of dit type boot ook wat voor mij zou zijn. Maar ik paste er niet goed in dus niet eens mee het water op geweest. Had te dikke bovenbenen. De dijsteunen drukten teveel op de verkeerde plek. Wel nog een andere boot geprobeerd maar die was juist weer te ruim en te lomp. Maar wel leuk om samen met mijn broer op het water te zijn. Dat was de eerste keer voor ons.

Mijn broer heeft na vier verschillende boten te hebben geprobeerd toch de Zegul gekocht. Nu hopen dat het op zee ook lekker vaart1. Zo op het binnenwater met praktisch geen golven weet je nooit zeker. Hem zo bezig zien met de kajak en het uitproberen ervan… BAAS. Kan zelf na meer dan 10 jaar kajakken nog alleen maar een beetje vooruit peddelen.

Daarna zijn we nog naar Leiderdorp gegaan om voor mij een (tweedehands) kajak te bekijken en in te varen. Daar zat Ab al heen hele poos op ons te wachten.

In deze Perception Essence 16 met geboortejaar 2015 zat ik wel goed. Het heeft een andere zit, misschien zit daar het verschil? Zit er meer ontspannen in dan mijn oude kajak. Qua stabiliteit ongeveer hetzelfde maar deze boot is veel koersvaster. Qua snelheid en soepelheid heb ik het gevoel dat ze elkaar niet veel uitmaken. Heb natuurlijk weinig vergelijk. Sinds 2011 vaar ik in mijn North Shore Meridian van ongeveer 40 jaar oud en daarvoor in twee andere kajaks gevaren.

Na 20 minuten varen de knoop doorgehakt. Dit is mijn volgende kajak. Lars heeft ‘m op de auto geknoopt en mee naar Amsterdam2 gebracht. Daar heeft het nu een fijn plekje bij Kanovereniging Zeeburg.

De kajak heet Calopteryx. Het heeft die naam te danken aan de eerste grote tocht met Ab in Polen. Tijdens de tocht vlogen er veel van deze prachtige libellen rond. De boot heeft al veel moois meegemaakt. Zien wat wij allemaal samen gaan meemaken.

1

  1. update 8 mei: ja,hij is blij

  2. wilde ‘m eigenlijk helemaal naar Amsterdam toe varen – prachtige tocht – maar ik ben erg uit vorm

Wat vind jij?

Reactie