in Alles komt goed

Tweede kajaktochtje

Het is mooi weer en die dagen waren de afgelopen maanden schaars. Dus ben ik weer een stukje gaan kajakken. Hoop, door het veel te doen, dat varen weer als wandelen wordt. Nu kost het nog behoorlijk wat fysieke kracht en moet ik de nieuwe kajak beter leren kennen.

Ik had me eerst voorgenomen naar de Amstel te varen, maar toch van afgezien omdat het daar druk is in het weekend. In de eerste kilometer kwam ik zowaar twee nestjes met jonge meerkoetjes tegen. Het begint goed.

Kleine waterdoorgang onder de weg door
Sluiproute naar de Wittenburgervaart
Het gebouw Nemo vanaf het water
Nemo vanaf het Oosterdok

Toen ik via de Wittenburgervaart en de Dijksgracht bij het Oosterdok aankwam was het kiezen hoe ik terug zou varen. Terug via de stad of het ‘t IJ op? Die laatste is wat ambitieus en wist niet of ik er spijt van zou krijgen. Maar de golven en het open water trokken toch te veel dus het werd ‘t IJ.

Het IJ in noordoostelijke richting als je uit de Oosterdokdoorgang komt. Zicht op Amsterdam Noord, Javaeiland en Cruiseschip de Rotterdam
Al is het IJ nog zo groot dat drijvende flatgebouw blijft imposant

Was een leuke uitdaging. De kajak is zeer koersvast maar ook wiebelig en ik weet nog niet waar het kantelpunt zit waar ik om ga. Maar met de ogen gefixeerd op de golven compenseert mijn lichaam de wiebeligheid vanzelf. Zijn natuurlijk ook rare golven. Veel directe en indirecte boeggolven van alle kanten en daar bovenop de korte golven van de wind.

Op het IJ Noordoostelijke richting. Links KNSM Eiland en een gele boei. Recht vooruit Kompaseiland.
Voorbij de boei is Kompaseiland.

Bij Kompaseiland werd ik overmoedig en besloot ik toch nog naar ‘t Sluisje in Noord te varen. Dacht dat ik het nog wel in me had.

Uitzicht vanaf het water op cafe 't Sluisje, de sluis zelf en deel van het dorp met mooie houten huizen en de torenspits. En in het midden de eenzame maar prachtige grote boom die net wat blad krijgt
De sluis is altijd half open en houdt zo een stukje noord geheim

En het was zeker fijn om het even een bezoekje te brengen. Pittoresk en de boom is indrukwekkend.

De laatste twee kilometers waren eigenlijk teveel, energie was uit mijn armen en de pijn in mijn kont werd ook heel heftig :). Moet het stoeltje beter afgestellen en ook de voetsteunen kunnen nog wel wat dichterbij. Voor de volgende tocht wat aanpassingen maken en kijken hoe dat gaat.

Boom die groeit aan de kadewand en omdat dat zo moeilijk is zijn de wortels groot deel boven de grond uit.
Wat een boom aan de kade niet allemaal moet doen
Afstand: 11,44km | Duur: 1:56 | de gpx data
1

Wat vind jij?

Reactie