in Alles komt goed

We hebben internet door een glazen buisje!!!!!!

Op 2 december 2022 vroeg ik internet aan en drie weken later, op de 21ste, zou het werkend zijn. Een paar dagen na de verhuizing. Daar konden we mee leven.

Maar dat mocht niet zo zijn. Gister, 8 mei 2023 (142 dagen en 30+ contactmomenten later) was de dag dat het internet het voor het eerst deed. Dat alle lampjes op groen gingen. Dat mijn zoon eindelijk zonder latency kan gamen. En dat de 1GB up en down ten volle benut kunnen worden.

Het was een monumentale dag.

Wat ging er mis?

Eigenlijk stelde het technisch niets voor. Procedures werken alleen als er geen dingen misgaan in al die schakels. En het ging procedureel veelvuldig mis. Iedereen ging op iedereen wachten zonder dat iemand of het systeem alarm slaat of iemand eigenaarschap nam. Daarnaast zitten er veel verschillende bedrijven en onderaannemers in die keten die blijkbaar niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor niet handelen.

Lang verhaal kort(er):

2 december: Ik bestel telefonisch het nieuwe thuis abonnement voor de plek waar we naar toe gaan. Je kan blijkbaar bij T-mobile niet verhuizen. Je kan opzeggen en een nieuw abonnement nemen.

16 december: Niets gehoord, dus maar even gebeld. T-Mobile had de opdracht niet goed doorgezet.

22 december: Bleef stil dus contact gezocht. Ook omdat ik afgesproken had om mijn abonnement op mijn oude adres op deze dag op te zeggen. Bleek de status op “denied” te staan. Na wat onderzoek door T-Mobile gaven ze aan dat op 30 december er een monteur een patch1 zou gaan maken in de wijkcentrale en daarna er een monteur zou komen om de apparatuur te installeren.

12 januari: 30 december ging voorbij en er gebeurde niets. Nieuw probleem. Omdat dit nieuwbouw is (ook al is het in 2018 opgeleverd) moet eerst worden geverifieerd of er wel glasvezel binnenkwam. Mijn foto ervan was niet voldoende. Ondertussen is de apparatuur ontvangen. Dus dat is alvast wat.

2 februari: Mijn foto werd pas de 19e januari intern doorgezet en moest uiteindelijk eerst worden goedgekeurd door de oorspronkelijke aannemer die de glasvezel had aangelegd. Dat koste weer weken. Er staan nu twee tickets open: patch maken in wijkcentale + meting in mijn huis. We zijn weer een stap verder.

2 maart: Er is nog steeds geen planning ontvangen van de onderaannemer. Dus mijn tickets staan nog open. KPN-Netwerk, de opdrachtgever en netbeheerder geven aan niets te kunnen doen.

6 april: Het is ongelofelijk maar er is nog steeds geen planning ontvangen van de onderaannemer.

12 april: Eindelijk een medewerker aan de telefoon die om de procedures heen KPN monteurs naar me toe stuurt. Eindelijk weer wat beweging.

17 april: Telefoontje uit Weesp om een afspraak te maken met de monteurs.

18 april: Ze zijn er! Maar achteraf blijken ze de verkeerde patch gemaakt te hebben. Waardoor er geen signaal naar mijn huis kwam.

25 april: Guidion langs gehad. De logische vervolgstap na de KPN-netwerk monteurs. Maar ziet ook geen signaal en geeft aan T-Mobile aan goed naar hun eigen activering te kijken en te checken of KPN-netwerk misschien iets fout heeft aangesloten. Eid van de dag gebeld met T-Mobile en expliciet gevraagd of ze zeker weten dat er aan hun kant niets mis is. Alles stond volgens hun op groen. Met wat telefonisch druk gelijk nieuwe afspraak kunnen maken voor KPN-netwerk monteurs.

26 april: De KPN-netwerk monteurs hebben een nieuwe patch gemaakt. Eindelijk signaal binnen maar nog geen internet. T-mobile zegt nogmaals dat aan hun kant de lijn actief is en dat alles goed staat. Dus zij willen dat KPN-netwerk nog een keer alles goed gaat controleren.

1 mei: KPN-netwerk komt voor de derde keer langs en controleert alles grondig, vervangt glaskabels en vervangt zelfs de netwerkkaart in de server in de wijkcentrale. Nog steeds geen internet. Ze geven aan dat Guidion moet komen om de modem te vervangen. Deze geeft geen mac adres door. T-Mobile geeft beloofd snel te reageren. Door een een monteur langs te sturen of een nieuw apparaat te laten bezorgen.

8 mei: Het blijft stil. Dus zoek weer contact. Heb een zeer daadkrachtige servicedesk medewerker die 15 minuten met de backoffice in gesprek is en er voor zorgt dat wel alle lichten op groen gaan en we internet hebben. Bleek toch bij T-Mobile zelf te zitten. Dankzij deze daadkrachtige medewerker kom morgen ook Guidion nog een keer langs om alles te controleren zodat het ook blijft werken.

9 mei: De Guidion monteur is er en ziet dat het goed is. Was dezelfde als de vorige keer en was verbaast dat zijn bezoek en rapport niet ervoor had gezorgd dat T-Mobile de boel intern had nagekeken en dat dit weer 2 weken koste.

Hoe hebben we het al die maanden gedaan?

Gelukkig hebben we beide een “unlimited” internet plan op de telefoon dus met een persoonlijke hotspot hebben we vele mobiele gigabits via onze computers verbrand. Ook samen wel 1000+ keer in de app moeten klikken om gratis GB toe te voegen als het oneindige toch bleek op te kunnen.

1

  1. Dat is een kabel die gekoppeld is aan mijn huis verbinden met een serverpoort die voor mijn huis bedoeld is. Die fysieke connectie wordt in een wijkcentrale geregeld

Wat vind jij?

Reactie