in Alles komt goed

De toeristische route

Tochtje nummer 4 in de nieuwe kajak. Deze keer geprobeerd de peddel nog twee centimeter in te korten en de stoel wat aan te passen. Werd er minder van. Peddel na een paar kilometer weer teruggezet en voor het stoeltje moet ik een nieuw plan smeden.

Vooraf gekeken wat voor routes binnen mijn macht liggen (onder de 10 kilometer) en ook een beetje leuk zijn.

Eerste doel was kijken hoe het pand op de Zeeburgerdijk eruit ziet vanaf het water. Mijn oude stek die nu wordt gerenoveerd. Blijkt dat ze de kersenboom gekapt hebben (die net zo groot was als die andere bomen). Een ecosysteem van jewelste verdwenen. Ik ben er behoorlijk verdrietig over. Was prachtig om in de kruin van die boom te leven.

Daarna via de Singelgracht richting de Amstel gevaren. Is een mooie gracht alleen jammer dat de S100 er langs loopt waardoor je veel verkeerslawaai hebt.

Aan het eind rechtsaf de Amstel op. Relatief rustig dus was fijn om er overheen te varen.

Verkeerde afslag genomen waardoor ik de Waag vanaf het water mocht bewonderen.

Daarna via het Rokin en de smalle Grimburgwal naar het Oosterdok gevaren op weg naar de stal.

Heb wat meer kracht gezet tijdens het varen. Heeft weinig gedaan voor mijn gemiddelde snelheid :). Dat ik veel foto’s gemaakt heb helpt ook niet echt. Moet duidelijk nog de juiste modus vinden om zo energie efficiënt mogelijk te varen. Was wel verbaast dat ik nog genoeg over had na de bijna 12 kilometer. Dat is een heel ander gevoel dan mijn tweede tocht.

Afstand: 11,24km | Duur: 1:46 | de gpx data

Blij dat het lijkt dat ik meer kilometers kan maken, want als ik zonder problemen meer dan 20 kilometer kan varen beginnen de tochtjes echt leuk te worden.

10

Wat vind jij?

Reactie