Hoe jij mij kan helpen

Iedereen kan een helpende hand gebruiken. Ik ook. Er is nog veel uit te vinden, te proberen, te leren en je hulp is erg welkom, noodzakelijk zelfs!

Merk dat mensen mij nog niet voldoende weten te vinden of schroom hebben om te vragen als ze mij niet kennen. Maar via via werkt prima en ik heb tijd! Dus vertel het je vrienden, familie en kennissen.
Heb regelmatig plannetjes, maar ze van de grond krijgen is niet altijd even makkelijk. Tips of contacten zijn zeer welkom.
De keuzes die ik maak zorgen regelmatig voor verwarring. Een groot deel is toe te schrijven aan hoe ik communiceer. Help mij hier beter in te worden.
Meer inzicht in de psychologie van veranderprocessen, heb wel wat hands on ervaring maar mensen en de wereld is complex. En natuurlijk geldt dat ook voor mij. Hoe kan ik mezelf beter hacken? Als je dingen wilt veranderen moet je vaak ook zelf veranderen. Best ingewikkeld.
Heb je info/mensen/initiatieven die ik MOET lezen/kijken/luisteren? Ik ben super nieuwsgierig en dankbaar.
Een hart onder de riem en/of een knuffel is altijd fijn. Een pad bewandelen wat een beetje anders is dan anders is best wel eng en breng ook regelmatig twijfel met zich mee.
Alleen als het goed voelt. Er zijn zoveel mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken.
Samen weten, zien, ervaren we zoveel meer. Dus juist waar ik niet op vraag is wellicht dat wat ik het meest nodig heb.
Ik help echt onvoorwaardelijk. En dat houdt in dat ik geen geld genereer. Dus als je er over denkt om mij wat te schenken stel ik dat zeer op prijs. Je kunt hier lezen waar ik het aan uitgeef en hoeveel geld ik heb.  

Heb het proberen eenvoudig te maken met paypal, flattr en bunq. Maar gewoon rechtstreeks overmaken op rekening NL95 TRIO 07847037 87 t.a.v. E.P.J. Visser is natuurlijk ook prima. Wat voor jou het fijnste is. En elk bedrag is groots, want het gebaar is wat werkelijk telt.

Wat vind jij?

Reactie

 1. Aloha Erik,
  Ik ben even door verschillende blogs van je gegaan, ik heb ze niet allemaal gelezen, diegene die in het oog sprongen.
  Op dit moment werk ik nog in de gezondheidzorg, ik schrijf bewust nog want op 1 augustus ga ik doen wat ik van binnen voel dat ik moet gaan doen, op mijn manier.
  Ik werk op deze plek vanaf 1 april van dit jaar en ik heb gemerkt dat in die paar maanden ik een indruk heb achter gelaten.
  Het bedrijf [wat mega groot en onpersoonlijk is] heeft me leren kennen, ze weten wie ik ben, de cliënten met wie ik werk zien me graag komen en mijn collega’s hopen dat ik nog lang blijf.
  Dat heeft me aan het denken gezet.
  Ik heb dus de kwaliteit om zoveel mensen op heel korte termijn op een positieve manier met me te laten verbinden.
  En dat heeft me gesterkt, ik kom over, ik heb wat te vertellen, mensen voelen zich gezien.
  Kwalitatieve aandacht.
  Opeens kwam dat voor mij onder een vergrootglas te liggen, alsof je opeens helder ziet wat je natuurlijke kwaliteiten zijn.
  Onderstaand bericht heb ik naar de gemeente gestuurd waarin ik woon op dit moment, je kan voor een bedrag in aanmerking komen waardoor je financieel ondersteund wordt.

  Ik heb een tijd in Ecuador gewoond en bij terugkomst in Nederland viel me op dat er een groot verschil is in de dagelijkse aandacht die de mensen daar aan elkaar schenken en de aandacht die wij hier hebben voor elkaar.
  De aandacht die te vergelijiken is met Ecuador is wat je nog in oude volkswijken signaleert.
  Daar is nog steeds duidelijk wat er echt leeft onder de mensen, en waar elkaars behoefte liggen.

  Ik signaleerde dat de bevolking grofweg in 3 groepen te verdelen zijn.
  Namelijk de onderklasse die gebruik maakt van voedselbanken, kledingbanken, allerlei tegemoetkomingen krijgen van de regering/gemeenten.
  Dit is de groep die onze samenleving het meeste geld kost.

  De 2e groep is de groep mensen die het voor elkaar hebben, ze hebben een baan/huis en andere middelen waardoor ze zelfstandig zijn en geen beroep hoeven te doen op hulp van buitenaf

  En dan de 3e groep is de middengroep.
  De onderlaag van de middenklasse, de groep die de duppe zijn geworden van het feit dat de koopkracht sinds de jaren ’80 niet omhoog is gegaan, ondanks dat huren en zorgkosten zijn gestegen.
  Daardoor zijn veel van deze groep mensen in de problemen gekomen de laatste jaren.
  Voeg daar de mensen aan toe die bijv een eigen bedrijf hadden en failliet zijn gegaan, hun huis niet kunnen verkopen en daardoor financieel in problemen zijn gekomen, ZZP-ers die niet voldoende werk vinden enz.
  Gebleken is dat het zichtbaar maken van deze groep mensen lastig is en ook zij zelf treden vaak moeilijk met hun problematiek op de voorgrond waarbij schaamte en een gevoel van falen, vaak een rol speelt.
  We moeten voorkomen dat ze onzichtbaar, moe gestreden achter hun voordeur verdwijnen, en mogelijk in de onderlaag van de maatschappij terecht gaan komen, en ze meer geld gaan kosten.
  De middenklasse zijn de groep mensen die het meeste bijdrage leveren aan een gezonde economie, zij besteden vroeger of later al hun inkomsten.

  Omdat het lastig is om deze groep zichtbaar te maken wil ik graag het concept van de oude volksbuurt hierop toepassen.
  Op een ontspannen, luchtige, niet belastende, niet veroordelende manier [geen stickers plakken] als aanzet tot verdere ontwikkeling.

  Vele mensen kennen vast het concept van Tinder, de online datingsite.
  Deze site past helemaal bij onze snelle maatschappij, waarin de aandacht maar kort hoeft te worden vastgehouden van de bezoeker van de site.
  Bekend is dat de gemiddelde mens een korte aandachtspanne heeft.

  Een soort gelijke site wil ik graag in het leven roepen waarop naast een foto je heel kort kan vermelden waarnaar je op zoek bent.
  Bv. Samen eten, samen koken, een ommetje, een praatje, bioscoopje, goed gesprek, een babbeltje, een concert bezoeken, een congres bezoeken, tuinieren, een pilsje pakken, naar een evenement enz.
  De tekst die onder de foto geplaatst kan worden is op een snelle manier aan te passen waardoor je elke dag een evt. andere behoefte kan aangeven.
  Deze site is zowel op je laptop als op smartphones en tablets te bezoeken.
  Dus je kan ook onderweg, adhoc naar iemand op zoek.
  Deze site kan uiteindelijk natuurlijk ingezet worden in geheel Nederland, maar is wel regionaal te bezoeken waardoor altijd de mensen in je eigen regio of gebied waar je op dat moment bent zichtbaar worden.
  Waardoor het altijd een snelle handeling blijft, je snel iemand gevonden kan krijgen.

  Het hele idee wat hierachter zit is dat in een volksbuurt bij iedereen bekend is waar de directe behoefte is van de medemens.
  Door deze nieuwe herleving van het maken van contacten, wat past in de tijd waarin me nu leven, maakt mensen weer zichtbaar.
  Bekend is allang dat zichtbaarheid een eerste behoefte is van mensen, intermenselijk contact.
  Dit bevorderd het algemene welbevinden van mensen, geeft ze steun bij hun dagelijkse beslommeringen.

  Terugkomend op de start van mijn idee.
  Op het moment dat de kwaliteit van aandacht verbeterd, intermenselijk contact bevorderd word, gaat het mechanisme van de “oude volksbuurt” in werking.
  Dat zorgt voor: vermindering van de eenzaamheid, verbetering van het welbevinden van de mensen, gezondheidsbevordering en mensen zich waardevol en gezien voelen.
  Op dat moment lukt het mensen veel beter om op zoek te gaan naar de oplossing van hun problemen.
  Doordat hun algemene gevoel van welbevinden groter is maar ook door het maken van nieuwe contacten.
  Netwerken is het middel tot verbetering.
  Ik ben er van overtuigd dat er een groter succes schuilt in het aanspreken van het positieve deel van de mens en niet het probleem als uitgangspunt zien.

  Er is een eenmalige financiële bijdrage nodig voor het maken van de website/app die zowel op de computer als op de smartphone, iphone te bezoeken is.
  En daarnaast een bijdrage om bekendheid te geven via plaatstelijke kranten, Omroep Brabant, gelinkt worden op diverse bestaande websites enz.

  Deze tip wil ik je meegeven.
  Ik heb gemerkt dat als gemeenten, overheden er zelf financieel belang bij hebben dat ze eerder genegen zijn om geld te stoppen in een project.
  En de andere tip dit ik heb is, begin klein, plant een goed zaadje, laat dat groeien.

  • Heel erg bedankt voor je verhaal en dat je je idee met me deelt over de sociale tinder app. Ik vind het echt een prachtig idee met veel potentie. Ik hoop van harte dat je de funding ervoor vind en een goede gezonde gebruikersgroep kan opbouwen. Ik zie namelijk hoe de verschillende sociale apps daar mee zwoegen. Peerby en Nextdoor zijn volgens mij landelijk de grootste. Misschien is het gaaf om ook een samenwerking met nextdoor te hebben zodat je die gebruikersbase kan gebruiken? Dan maak je een vliegende start.

   En dank je wel voor je tip. Maar ik ben het plant een zaadje voorbij. We (de globale samenleving in hoogconjunctuur) hebben in mijn beleving de tijd niet meer. Als we nu niet groots en radicaal handelen is de kans dat we instorten zoals zoveel beschavingen voor ons onvermijdelijk. En dat wil ik niet. Ik wil juist transformeren naar een nieuwe renaissance. Niet instorten maar opbloeien naar een prachtige vlinder. Het kan en is vooral een keuze en bereid zijn fundamentele vragen te stellen en te geloven in onze dromen.

   Daarom ben ik bezig met het “groter dan het leven” projecten, de schijnbaar onmogelijke projecten. Deze overstijgen gemeenten en overheden, ze ondermijnen ze. Dit is dus niet iets wat ze kunnen ondersteunen en waarschijnlijk ook niet willen.

   Om dat van de grond te krijgen moet ik 100% focussen op de realisatie. Elke funding die ik ga zoeken zorgt ervoor dat ik mijn focus kwijt raak en enorm veel tijd in het schrijven van aanvragen moet steken (ik spreek uit ruime ervaring). Ook zal ik nog eens compromissen moet doen om het in het specifieke kader te laten passen. En compromissen is de doodsteek. Het moet puur en onbedoelzeld blijven. In mijn optiek kan dat alleen maar met onvoorwaardelijke ondersteuning. Los van eigen belangen en ego en agenda’s die kunnen conflicteren. Onvoorwaardelijkheid is niet de sterkste kant van ons bestuur op dit ogenblik. Ik durf zelfs te beweren dat het tegenovergestelde aan de hand is.

   Nogmaals bedankt voor je openhartige en uitvoerige reactie en je helpende hand. Ik hoop van harte dat je plan wordt gerealiseerd. Als we met z’n allen onze dromen najagen voor een betere wereld gaan we het gewoon waarmaken.

 2. Hi Erik, mooi dat je werkplekken aanbiedt! Ik kom graag een keer bij je werken, want we zijn met veel dezelfde dingen bezig.

  Denk aan self-hacking, scaling, starting a movement en psychologie!

  Om direct te beginnen.. I love this one! Dus hoe leid je een movement zonder hiërarchie: Door andere mensen met ideeën en initiatieven te laten komen en zelf de FIRST FOLLOWER te zijn en andere te supporten om de first follower te zijn. :D

  https://www.youtube.com/watch?v=RXMnDG3QzxE

  • Hallo Christiaan, lijkt me geweldig. Kan niet wachten.

   En natuurlijk ken ik deze van Derek, daar krijg je lekker veel energie van. In de praktijk vind ik het waanzinnig moeilijk om een movement te laten ontstaan of aan te wakkeren. Van veel (subtiele) factoren afhankelijk.

   Tot snel.