in Alles komt goed

De belevenissen van quarantaineman

Ga weer voor 14 dagen in quarantaine. Van 22 maart tot en met 5 april. De 3e keer binnen een jaar (1e en 2e keer). Elke keer schreef ik een dagverslag die ik dan pas aan het eind van de rit publiceerde. Dat is natuurlijk mosterd na de maaltijd.

Dus een liveblog is logisch, doen alle grote nieuwssites ook. Here we go and stay tuned!

⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

5 april 2021 – 20:42

Vrij man! Geen scherm of deur ertussen. Gewoon samen, heerlijk dicht tegen elkaar.

5 april 2021 – 18:32

Mijn tijd zit er bijna op. Niet ziek geworden en dat is natuurlijk geweldig. Wel wat verwilderd, dus voordat ik me weer onder de mensen schaar…

5 april 2021 – 11:02

Ik heb het erg getroffen als het gaat over de impact die COVID op mij en mijn leven heeft gehad. Maar mensen moeten teleurstellen dat ik ze niet fysiek kan helpen en dat ik niet even mijn zonen kan knuffelen zonder gelijk mezelf daarna weer op te sluiten is best wel klote. Moge het vaccineren voortvarend gaan zodat ik weer vanuit mijn hart mezelf kan aanbieden terwijl ik me nu vanuit mijn hoofd moet inhouden.

5 april 2021 – 10:18

Dag 14 is begonnen. Het is nu nog geen 9 graden hier. Gisteravond dan ook een extra deken over me heen getrokken. Al is deze 9 graden gevoelsmatig een heel andere dan die in januari. Het voelt warmer. Toen had ik met dit soort temperaturen handschoenen aan en allemaal extra laagjes kleren. Nu slechts mij hoodie over mijn hoofd getrokken.

4 april 2021 – 15:52

Dag 13 is alweer een eind op weg, eerste paasdag. Heb niet echt iets met die feestdagen dus geen probleem om hier in mijn kamertje te zitten. Wel met genoegen aan het terugdenken aan de tijd dat we met Pasen bij opa en oma op bezoek gingen om te paasei gooien. Van sneeuw tot heel warm weer. Geweldig hoe dat zo verschillend kan zijn door de jaren heen.

3 april 2021 – 18:29

Twee tortilla met kaas en tomaat, twee met banaan, bakje paprikachips en een hele reep chocolade. Dat is wat ik tot nu toe gegeten heb in mijn mond gestoken heb en doorgeslikt (en onderweg van genoten heb). En mijn mond is nog steeds eenzaam, dus bang dat het daar niet bij zal blijven.

3 april 2021 – 14:15

Dag 11 vloeit heel makkelijk over in dag 12. Aan de andere kant van de muur is het leven losgebarsten. Het huis is verkocht en de nieuwe bewoners maken hun dromen waar in hun eerste eigen huis. En dat begint met slopen en bouwen, transformeren. Doet me terugdenken aan mijn vele keren in de afgelopen 30 jaar waar ik een huis probeerde om te toveren naar een thuis voor mezelf, mijn lief, mijn kinderen. En bijna elke keer luidde het een nieuwe levensfase in. Wens ze alle geluk.

2 april 2021 – 22:43

Fyi1 ben moedig geweest. Nu wel weer even gestopt en andere dingen aan het doen als een vorm van moed in drinken. Ja, ik ben een watje.

2 april 2021 – 16:16

Heb een tiental series en films op Netflix staan die ik niet meer kijk omdat ze te spannend werden, maar wil ze wel heel graag verder kijken. Bij het openen van Netflix hoop ik dan ook elke keer dat ik genoeg moed heb verzameld. Antwoord is eigenlijk altijd nee. Benieuwd hoe dat straks gaat.

2 april 2021 – 12:53

De 11e dag is voor het meeste een herhaling van zetten, en dat is prima. Wel bijna mijn mond verbrand aan te hete havermoutpap.

1 april 2021 – 23:39

Is er nog wat gebeurd vandaag? Was tenslotte geen gewone dag.

Ja, een oplichter bleek het adres van Els te gebruiken om spullen op Marktplaats te verkopen en we kregen dus iemand aan de deur die zijn reeds betaalde koffiezetapparaat wilde ophalen. Verschrikkelijk natuurlijk. En na het uitgebreide verhaal van de beste en zeer verongelijkte man gehoord te hebben gelijk gekeken of we deze persoon ook konden rapporteren. Bij de advertenties zelf kun niet vertellen waarom je het als fraude bestempeld dus na wat geklooi met de chatrobot uiteindelijk een halfbakken rapport kunnen indienen. De persoon is nog steeds zichtbaar op Marktplaats maar alle 24 artikelen staan niet meer online. Hoop dat de mensen die daar geld naar hebben gestuurd het weer terug kunnen krijgen.

En wat ik ook wel opmerkelijk vond… Rutte bleek wel degelijk degene te zijn geweest die Omzigt graag op een andere functie wilde ondanks de vele stellige ontkenningen. Nadat het bewijs niet meer te ontkennen was zei hij dit: “Ik heb me dat achteraf verkeerd herinnerd”. Wat een onnavolgbare (on)zin, maar schat de kans groot dat telfonmark hierna gewoon weer verder kan.

Zien wat 2 april ons gaat brengen.

1 april 2021 – 16:39

Met verwoede pogingen tot procrastinatie heb ik mijn hele rss feed uitgelezen! Wel een beetje vals gespeeld, veel van de posts niet gelezen alleen maar de kopjes van gesneld (gekke uitdrukking trouwens).

1 april 2021 – 16:07

De rollen waren even omgedraaid. Els vroeg of ze naar de wc kon en ik had wat lekkere snoepjes op de gang gezet voor haar. Voelde goed. En natuurlijk heb ik haar aangemoedigd met Hup Els! Zet ‘m op! Je kan het! Ik geloof in je!

1 april 2021 – 09:12

We zijn in de dubbele cijfers, het is dag 10! Gisteravond om een uur of 9 in slaap gevallen en (met wat pauzes tussendoor) rond half negen wakker. Dat is voor mij best een unicum en wel eens lekker.

31 maart 2021 – 18:28

Loop van de trap af op weg naar de wc en vanachter de woonkamerdeur hoor ik “hup Erik, hup Erik!”. Stel me Els voor in juichtenue. Het juichen werkt, ik roep “Ik kan het!”.

31 maart 2021 – 14:25

Op deze heerlijke warme dag weer uitgenodigd om in de tuin te komen zitten. Was weer heerlijk en voelde echt zomers. Gister gloeide ik, vandaag was het zweten :)

En heb een kikker gezien!

31 maart 2021 – 12:50

Het is alweer halverwege dag negen en vanaf moment van wakker worden lekker aan de totdo lijstjes gewerkt. Afvinken is ook altijd een goed gevoel. Op het eind van de ochtend ineens een mailtje dat een formulier op een website aan het spammen was. Wist niet eens dat dat kon.

Blijkbaar gaat een spambot het formulier invullen met allemaal random e-mail adressen en spam berichten in de hoop dat het formulier dan een bevestiging stuurt naar die mensen zodat hun spam bericht in hun mailbox beland. Tragisch natuurlijk dat zeker 40.000 mensen op die manier door dit formulier worden lastig gevallen. Hopelijk vangen de e-mail spamfilters al veel van die mails voortijdig af.

Aan mij de taak om dit stop te zetten en het formulier zodanig te beveiligen dat het niet meer op die manier gebruikt kan worden. Dat valt nog niet mee. De geijkte methodes om dit te voorkomen waren al aanwezig dus ben er nog niet klaar mee. Voorlopig maar even het formulier van de site gehaald.

30 maart 2021 – 18:04

Kom er achter dat mijn blogsysteem (wordpress) van elke afbeelding die ik upload 7 verschillende versies maakt. En dat doet ‘t al vanaf december 2019. Dus als ik een afbeelding van een half MB upload maakt het systeem er bijna 1.5 MB van door al die extra versies. Zeer onhandig, ook omdat de meeste van die versies nooit gebruikt gaan worden.

Het systeem zou pas een thumbnail moeten genereren op moment dat er om gevraagd wordt. Niet gewoon 7 maken bij upload “voor het geval dat”. Dat is pure verspilling van harde schijf ruimte.

Gelukkig bestaan er plugins die al die thumbnails weggooien. Maar ik krijg error op error. Dus dat gaat toch niet lukken. Een dingetje voor op mijn-monnikenwerk-to-do-lijst.

30 maart 2021 – 15:24

Vraag me al zeker een half uur af wie er aan het toeteren is. En ineens wist ik het: het zijn schurende schilders.

30 maart 2021 – 15:04

In nog geen 15 minuten een 200 gram grote reep chocolade opeten en zin hebben in meer. Ik kan dat.

30 maart 2021 – 13:51

Was uitgenodigd om gezellig in de tuin te komen zitten, natuurlijk op gepaste afstand. Gloei nog na van de zon en het elkaar in het echie zien.

30 maart 2021 – 11:19

Na broeden en uitproberen heb ik eindelijk op dag 8 een ei te leggen: mijn leven de afgelopen week op ongeveer 10 m2.

29 maart 2021 – 23:36

Vandaag is de tijd alweer op. Heb het verbrast met veel kletsen, kijken, lezen, luisteren, broeden en het één en ander uitproberen. Morgen hopelijk klaar om te delen en geeft dat wat meer inzicht in mijn leven op ongeveer 10 m2.

29 maart 2021 – 11:41

Maandagochtend is de dag dat de meeste nieuwsbrieven in mijn brievenbus zitten. Meestal een verzameling van zondag en maandagmorgen. Acht deze keer. Kan het natuurlijk niet laten om ze ook door te lezen. Hapt wat tijd weg maar het is voor mij als voor de ander de krant. Maar dan meer divers en 99% van de tijd geen nieuws. Opbouwend in plaats van afbrekend. Helend in plaats van ziekmakend. Inspirerend in plaats van deprimerend.

29 maart 2021 – 10:39

Mijn computer aangezet. En dan bedoel ik niet gewoon de klep open en weer verder. Ik had ‘m gisteravond echt uitgezet. Doe ik gemiddeld zo één keer in de twee maanden. Dit beestje van 8 jaar mag zo nu en dan even volledig uitrusten en ontspannen.

29 maart 2021 – 09:27

Een goed begin van de (7de) dag is een goed geprek. Els en ik hadden het over het interview in The Guardian met Micheal. E. Mann over zijn nieuwe boek The new climate war. En in hoeverre het interview goed was en de boodschap die hij met dit nieuw boek de wereld in brengt. Els vond het hoopgevend en nieuwe perspectieven bieden. Ik ben sceptisch over de framing oorlog en het suggestieve karakter in het interview dat bepaalde groepen samen werken zonder echt bewijs. Waar we het wel over eens zijn is dat de echte verandering bij de politiek ligt. Niet bij het individu.

Climatologist Michael E Mann: ‘Good people fall victim to doomism. I do too sometimes’

Jonathan Watts – 27 februari 2021 – link

The author and eminent climate scientist on the deniers’ new tactics and why positive change feels closer than it has done in 20 years

28 maart 2021 – 18:49

Waterkoker ingeleverd. Ik gebruikte ‘m tot nu toe 1x terwijl Els ‘m wel 10x per dag gebruikt. Kan tenslotte ook koken op de elektrische kookplaat. Merk dat ik het erg fijn vind als ik minder nodig blijk te hebben.

Vandaag tot twee keer toe Tortilla’s gemaakt met kaas en tomaat. Al 6 dagen hoeft Els niets voor mij te koken en ik leef nog! Tip: Niet te snel in happen. Tomaat is gloeiend heet (bijt er gewoon opnieuw in terwijl ik dit schrijf).

28 maart 2021 – 17:11

Ik heb eindelijk de high score van de vriend van mijn jongste zoon overtroffen! Mijn ego is zeer content en de credits zijn binnen. Was wel heel spannend op het eind. Maar nu zelfs voorbij de 200.000 dus chill, alles is vanaf nu bonus.

28 maart 2021 – 12:04

Ik drink elixir en spam Els met allemaal leuke dingen die ik tegen kom in mijn rss feeds. Zoals een how to van Bansky met hulp van Rob Ross, een gebouw in de 30er jaren die in een maand 90° draait terwijl de mensen er in werken, de onderstaande foto, een zwarte beer in een jacuzzi en meer.

De mensen die al die dingen maken in mijn oneindige en overvloedige rss feeds zijn weer zeer persoonlijk, onderzoekend, aanstekelijk, boos- en blijmakend, ontroerend, meningsvol, inspirerend, nieuwsgier opwekkend, verbazend, bewonderend, hoofdschuddend, wegkijkend en warm makend. We zijn een bijzonder soort die mensheid.

28 maart 2021 – 07:25

Dag 6 is begonnen met een zeer onrustige (veel wakker) en korte nacht terwijl ik me juist had voorgenomen een goeie te maken. Zal je altijd zien.

Gedroomd van water, grote schepen, (vriendelijke) mensenmassa’s en wind waar je niet tegenop kan lopen. Horizontaal klimmend tegen de wind via uitsteeksels in de muren beland in een over de top Jugendstil café waar ik een jenever bestelde, omdat ik de naam niet meer wist van berenburg (wat ik beide niet drink). Zippend van mijn jenever kijk ik uit over het water in een met glas overtrokken terras die eigenlijk ook een varende boot is.

27 maart 2021 – 21:25

De hele dag niets gedaan, tenminste niets gemaakt voor mezelf of andere mensen. Veel informatie tot me genomen in vorm van video, audio en tekst en ook dat weer in een variatie van leerzaam, nieuwswaardig en gewoon 100% gescripte ontspanning en veel gekletst in diverse vormen. Gaat denk ik de hele verdere dag zo zijn. Morgen weer in de maak stand.

27 maart 2021 – 10:33

Omdat ik hier in quarantaine zit terwijl Els ook in het huis rondwaard zijn er protocollen. Zo ook over het naar de wc gaan. Ik meld me altijd even, vooraf of tijdens zodat we niet per ongeluk tegen elkaar aan botsen. Els reageert dan met “zet ‘m op!”, “je kan het!”, ect. Het blijft leuk.

27 maart 2021 – 10:14

Uurtje met Caro aan de telefoon gezeten, praten over de kinderen en het leven. Gister was zo’n dag waar ze het beide letterlijk en figuurlijk voor de kiezen kregen. Dan heb je als ouders iets om over te praten :)

27 maart 2021 – 00:44

Een niet noemenswaardig avondje met van alles en nog wat, zonder duidelijk doel. Wat eten, lezen, spelen, luisteren, kijken. Dag 5 is begonnen en dat starten we grotendeels met slapen (en dromen).

26 maart 2021 – 20:20

Net anderhalf uur een heel waardevol en kwetsbaar gesprek met Els gehad. En dat allemaal naar aanleiding van een tweet. Twitter heeft ons bij elkaar gebracht en doet dat nog steeds.

26 maart 2021 – 18:47

Was tijd voor mijn reguliere rondje Youtube video’s waar ik op geabonneerd ben. Deze keer vlogbrothers, James Gordon, Francesca Fiorentini, de magie onder het ijs, wat meer inzicht in Kern energie en zijn problematische relatie en realiteit (mijn mening is ook complex), het zo knuffelbare vlog van Furry little peach de unieke makers verhalen van Van Neistat. Uiteindelijk geëindigd bij de “covermix” van Pomplamoose van Britney Spears.

Kwam er toen achter dat ik eigenlijk nooit goed geluisterd had naar haar liedjes. Altijd indirect (met kippevel) en op de achtergrond. Terwijl ik dit schrijf ben ik de muziek eens goed aan het luisteren. Nog steeds niet direct mijn ding maar Toxic uit 2003 vind ik toch wel erg gaaf gemaakt. Nu ook de docu maar even op mijn lijst gezet op Netflix.

26 maart 2021 – 16:53

Na nog een beetje opruimen en wat spelletjes spelen op mijn telefoon lekker weggedommeld (wordt/ben een oude man) en om kwart over vier wakker gebeld door mijn moeder die ik eerder niet kon bereiken. Ze heeft een drukke verjaardag. Veel bezoek en telefoontjes. Heerlijk.

26 maart 2021 – 14:02

Mijn eerste kookavontuur zit er op. En het was te eten, krappe zes. Het kookplaatje heeft niet voor niets “ok” :) Maar ik kan iets warms voor mezelf maken en dat is geweldig.

koekenpan op electrische pit met gebakken aardappels en ei.

26 maart 2021 – 13:00

Nu maar eerst mijn honger stillen. Eindelijk voor het eerst gebruik maken van mijn nieuwe elektrische kookplaat. Daar heb ik ‘m tenslotte voor. Eerste test: gebakken aardappeltjes. Die moesten op volgens Els.

26 maart 2021 – 12:56

Klaar! Het virtuele cadeau is opgestuurd naar de jarige job. Het is voor haar dus kan het (nog) niet delen. Maar kan wel vertellen wat het is.
Ze houdt niet zo van op de foto staan dus foto’s van mijn moeder zijn zeer zeldzaam. Daarom wilde ik voor haar verjaardag haar overal in monteren en dan bij wereldgebeurtenissen. Zoals de eerste beklimming van de Mount Everest in 1953, De maanlanding, het winnen van het Eurovisie Songfestival met Ding-a-Dong, krakersrellen in Amsterdam, record paalzitten en nog veel meer.

Benieuwd wat ze er van gaat vinden.

26 maart 2021 – 7:46

Dag 4. Toen ik wakker werd hoopte ik dat het al rond een uur of negen was zodat ik praktisch wat uurtjes gemaakt zou hebben. Bijna gelukt. Els heeft gekeken naar het voorlopig resultaat en zag dat het goed was… ga vol goede moed weer verder.

26 maart 2021 – 3:22

Nu pas gaan slapen. Blijf klooien 😊, wordt er tot nu toe beter van. Nogmaals welterusten.

26 maart 2021 – 01:49

Nu plusminus de helft staat lijkt het concept te werken, maar er zal aan het eind nog wel het één en ander moeten worden aangepast en bijgevoegd om het echt leuk te maken. Maar kan niet meer objectief kijken. Kan eigenlijk helemaal niet meer kijken. Tijd om te gaan slapen. Welterusten.

25 maart 2021 – 20:19

Nog meer materiaal van mijn vader (en moeder) gekregen en bewerkt. Nu begint het crea stukje waar alles magisch bij elkaar moet komen. Erg spannend of dat ook gebeurt. Maar eerst pauze. Misschien wat bakken / maken op mijn elektrische plaatje voor de eerste keer? Zit steeds te snaaien dus echt honger heb ik niet.

25 maart 2021 – 14:32

Veel ruw materiaal bij elkaar verzameld voor het virtuele cadeau voor mijn moeder morgen, maar er mist iets. Die kwinkslag, dat explosieve smaakje… Ga nu het even laten sudderen en hopen dat mijn brein ineens een aha momentje heeft.

25 maart 2021 – 11:57

Morgen is mijn lieve moeder jarig en net als bij mijn vader wil ik ze een memorabel inkijk geven in die 70 jaar. Dus na wat brainstormen aan de slag gegaan met het verzamelen van de materialen. Zowel Els als mijn vader ingeschakeld als hulptroepen en inspiratie. Denk dat ze het wel leuk gaat vinden. Ben er de rest van de dag wel zoet mee.

25 maart 2021 – 09:09

1010! zitten spelen. Kom steeds dichter bij mijn doel 185.000. Dat is de high-scrore van een vriend van mijn jongste zoon. Wil ‘m even aftroeven en wat credits winnen bij de jeugd 😏

25 maart 2021 – 08:29

Weer eens lekker rond gebladerd in Nuzzel. Mijn andere nieuws app die al het de items verzameld dat de mensen die ik volg het meeste delen. Plus de mogelijkheid om uit te zoomen naar vrienden van vrienden en wereldwijd zodat ik niet teveel in mijn bubbel blijf zweven.

25 maart 2021 – 07:10

Om 1:24 vielen de ogen dicht. En nu wakker. Dag 3 is begonnen. Lekker actief en fysiek gedroomd al weet ik alleen nog maar dat ik op een gegeven moment achter een bus hing. Raar hoe je wel een gevoel bij de dromen kan hebben en een overtuiging zonder ze echt te onthouden.

24 maart 2021 – 23:42

Nog een laatste klusje gedaan en liefdevolle gifjes uitgewisseld met Els voor het slapen gaan (wat zijn gifjes toch een verrijking voor ons vocabulaire). En nu weer verder kijken naar een veilige komedie tot mijn ogen ook willen gaan slapen.

24 maart 2021 – 22:08

Netflix maar weer eens opgestart. En ben nu al weer een uur alleen maar aan het bladeren. Maar mijn lijst met mogelijkheden is weer wat uitgebreid. Of ik nou ook al iets gevonden heb dat ik nu wil kijken weet ik nog niet.

24 maart 2021 – 20:34

Skype to the rescue! Nu ik mensen alleen maar op afstand kan helpen is het scherm delen echt een uitkomst. Vandaag al eerder een groot succes en nu net weer iemand kunnen helpen met een nieuw e-mail adres inregelen. Als ik dat blind had moeten doen was er een grote kans dat dat niet gelukt zou zijn. Zeker niet zo snel en relaxed :)

24 maart 2021 – 19:38

Na wat aandringen van Els wat stash gekregen. Kan dus nu een eitje bakken of wat havermout maken. Maar eerst het ijsje opeten!
Denk niet dat ik vandaag de elektrische kookplaat al ga gebruiken.

24 maart 2021 – 18:16

Was rommelige tijd met belletjes, helpen, chatten, Twitter, YouTube en het telefoonspelletje 1010!. Ook nog een klein dutje gedaan (zakte in nadat ik wat instant noodles had gemaakt met de waterkoker).

24 maart 2021 – 15:51

Het pakje doet het! En nu eindelijk ook zo neergezet dat het bruikbaar is. Trots op mijn geïmproviseerde keuken en blij met mijn extra onafhankelijkheid.

elektrische kookplaat met twee pannetjes en een waterkoker op twee stoelen.

Verder nog wat hand-en-span diensten verricht waardoor het allemaal wat langer duurde dan verwacht. De dag vliegt voorbij en de zon schijnt weer overvloedig de ramen in. Het is een goede dag.

24 maart 2021 – 13:29

Zo dat was even 5 uur achter elkaar mensen helpen. Beter gevoel is er niet. Zo fijn als de dingen die ik doe mensen weer verder brengen, rust geven of letterlijk uit de problemen helpen. En heb nog steeds tijd in overvloed dus hoop dat er nog meer mensen me weten te vinden. En er staat een pakje op de gang te wachten om uitgepakt te worden…

24 maart 2021 – 08:13

Om 6:43 was ik wakker. Vooral één droom meerdere keren gedroomd en wat het was vervloog heel snel. Om 6:56 besloten dat ik dan ook echt wakker was. Tijd voor het ochtendritueel: een spelletje solitair op mijn telefoon. Die was moeilijk vandaag. Alsof het me wilde ontmoedigen het nog te spelen. Gelukkig was Subway Surf vriendelijker. Daarna lekker koppen snellen en lezen waar de wereld mee bezig is in Flipboard. Nu tijd om de horizontale positie te verruilen voor een verticale. Weer heerlijk zonnig buiten. Dag 2 is begonnen!

23 maart 2021 – 23:10

Genoeg. De nieuwsbrieven en de slaap zijn met elkaar aan het sparren. Zak weer in net als gister. Mijn slaapklofje aangetrokken. Morgen weer een dag. Dag 2 van de 14.

En voor de volledigheid. Nog 3 stuks knäckebröd met kaas en komkommer gegeten en door de dag heen een reep chocolade weggesnoept.

23 maart 2021 – 22:09

Zo we zijn al weer bijna 3 uur verder sinds de laatste update. Veel chatjes met verschillende mensen. Wat Youtube feed dingetjes kijken (beetje mijn eerste actie als ik wat ontspanning zoek – niet direct de beste). En nu al weer een tijdje mijn nieuwsbrieven verzameling doorlezen. Loop weer achter en het is altijd zo inspirerend. Zo luister ik nu naar een album van één van de nieuwsbriefmakers terwijl ik de nieuwsbrieven lees. Fijne ambiance gecombineerd met kwalitatieve content. Wat wil een mens nog meer.

Vandaag was vaccinaties wel een hoofdthema in mijn gesprekken. Dit is een gave vacinatiemop die ik net tegen kwam in één van de nieuwsbrieven.

Nu gauw weer verder met die nieuwsbrieven.

23 maart 2021 – 19:01

Ja had natuurlijk te vroeg gejuicht 😅. Er waren nog wat spelvouten te corrigeren en ik had zomaar twee belangrijke dingen vergeten! Ze staan er nu bij. Ga nu echt wat anders doen.

23 maart 2021 – 18:19

Is tevreden met zichzelf. Nu in spanning afwachten of het ook wordt gewaardeerd door de ganse familie :) Ik ga nu even lekker wat anders doen. Weet nog niet wat.

23 maart 2021 – 18:05

En toen was het eindelijk tijd om het liveblog te gaan publiceren. Bijna twee uur bezig geweest om terug te denken in de tijd, maar ben eindelijk bij. Kijken of ik het vol houd. Heb ik nog iets memorabels gemist?

23 maart 2021 – 16:21

Pap opgegeten, was nog steeds warm.

23 maart 2021 – 16:19

Als ik quarantaineman gebruik in de titel moet er natuurlijk ook een foto van deze superheld zijn. Dus daar het afgelopen uur mee bezig geweest. Lekker klooien in met Pixelmator. Goedgekeurd door de bond van Els. Wel nadat er een cape bij was getekend.

23 maart 2021 – 15:01

Zoeken naar manieren om het technisch goed te organiseren. Wat experimenteren en even bellen met Irma, die weet dingen. Uiteindelijk gewoon in het blog zelf gedaan. Alle opties om van elke update een eigen post te maken liep tegen begrenzingen aan of was gewoon niet mooi.

23 maart 2021 – 13:16

Het idee voor dit liveblog is geboren ” De belevenissen van Quarantaineman”. Ik ben gelijk enthousiast en vraag me gelijk af hoe ik dat moet opzetten. WordPress doet dat niet zo 123.

De zon verschuilt zich meer en meer achter de wolken. Het wordt kouder in de tuin. Dus we gaan beide weer ons weegs en ik ga kijken of ik dat liveblog van idee naar werkbaar concept kan kneden. Eerst toch ook nog wat mailtjes beantwoorden, wat reageren op de feedback op mijn eerdere schrijvens en nu toch echt aan de gang met dat ding.

23 maart 2021 – 12:46

Lekker kletsen over van alles en nog wat. Ze heeft havermoutpap voor mij gemaakt. Zit in die ijzeren container heet te wezen.

Ook constateren we dat we hele goeie ideeën hebben en dat we die te weinig realiseren. Nu hadden we een hele lijn producten bedacht om als mens CO2 neutraal te zijn. En dat begint natuurlijk met het opvangen van onze scheten en boertjes en het aanpassen van ons eetpatroon om deze te voorkomen (ter inspiratie).

23 maart 2021 – 12:11

Els heeft een goed idee. Ze geeft me de sleutel van de voordeur en dan kan ik omlopen naar de tuin en kunnen we daar op afstand lekker met elkaar kletsen. De zon schijnt en de wind is rustig. Ga even mijn grote mensen kleren aantrekken.

23 maart 2021 – 11:23

Mooi productief met de dingen van de bewonerscommissie. Nieuwsbrief schrijven, postjes voor op de website. Het vloeit redelijk makkelijk uit het toetsenbord terwijl het eergisteren super stroef ging.

23 maart 2021 – 10:23

De QR code nog een keer geprobeerd. Dat ging behoorlijk diep voordat ik bij het magische land: “Kindness Infusers movement” was. Maar dan heb je ook wat. Versleutelde en decentrale communicatie.

23 maart 2021 – 07:44

Klaar wakker door gestommel op de trap. Eerst even met mijn telefoonspellen spelen die dagelijks vragen om dat ene ding te doen voor een mooie virtuele beloning. Ging lekker vlot vandaag dus hoef me er niet meer mee bezig te houden 💪. Toen ik boven de dekens uitkwam merkte ik dat het niet meer zo warm was in de kamer: 14.1°. Dag 1 is mistig zei Els. Het was waar.

22 maart 2021 – 22:53

Nog wat mailtjes beantwoord maar mijn ogen beginnen dicht te vallen, vroeg voor mijn doen. Gewoon aan toegeven. Welterusten

22 maart 2021 – 21:34

Had een verrassing gekregen net voordat ik naar Amsterdam ging. Nu net uitgepakt. Het zat vol met thee van Dilmah en een lief kaartje met een QR code. Op mobiel kon ik er geen wijs uit, morgen nog maar eens kijken. Dank je wel Jurjen en Soo!

22 maart 2021 – 21:23

Het is lekker warm hier. 18.3 graden. Els heeft de kachel even voor me opgestookt <3. Bed opgemaakt en onder de dekens gekropen. Laptop op schoot en beetje voetbal kijken en wat YouTubes uit mijn feed. Ik zwaaide terug toen Victoria in haar video zwaaide 👋 😀.

22 maart 2021 – 21:16

Lekker weer even bijgekletst en nu even alle mensen appen dat ik veilig ben aangekomen.

22 maart 2021 – 20:44

Facetimen met Els, zowel de batterij van mijn telefoon als mijn laptop deden even ingewikkeld dus naar een 5 tal pogingen was het eindelijk zover.

22 maart 2021 – 20:29

Mijn stekkie voor de komende 14 dagen. Voor de derde keer. Laatste keren gingen prima, dus dat gaat nu ook lukken. Het eerste wat ik kon doen is de koffers naar de zolder brengen. Niet mijn koffers :) Maar snel de kamer weer ruim en eigen gemaakt.

22 maart 2021 – 20:02

Aangekomen en verwelkomt.

0

  1. For your information

    Mentions

  • 💬 Frank Meeuwsen

Wat vind jij?

Reactie