Ik ben Erik

Een mens zoals jij. Die zijn leven deelt met bijna 8 miljard soortgenoten en samen leeft met nog zo’n biljoen andere levensvormen hier op planeet aarde.

Ik ben uiterst dankbaar voor dat stukje leven dat ik leef en ik geef daar op mijn manier liefdevol invulling aan als onderdeel van dat waanzinnige ecosysteem.

Dit doe ik door zo dicht mogelijk bij wat mij mens maakt zien te komen binnen de verschillende sociale constructies en culturele systemen van onze tijd. Navigerend op een scherp afgesteld moreel kompas. In de hoop dat dat wat ik aanraak er beter van wordt.

❤️

Overvloed

Daarom leef ik mijn leven vanuit overvloed en gelijkwaardigheid. Met de overtuiging dat er meer dan genoeg is voor ons allemaal. Dat wij als mensheid een constructief verrijkend onderdeel kunnen (en moeten) zijn van het gehele ecosysteem.

Wij zijn natuur en de natuur is ons. Er is geen onderscheid. We moeten die innige verbinding weer aangaan. Niet alleen met elkaar als mensen maar met alles om ons heen. We zijn in een unieke tijd waar deze vorm van leven voor het grijpen ligt mits we de juiste keuzes durven maken vanuit een ander narratief.

Nu is dat niet het geval. We leven in een systeem waar schaarste, ongelijkheid en uitbuiting de basis vormen. Met waanzinnige negatieve gevolgen voor bijna alles wat leeft op aarde. Inclusief de mens en inclusief ons westerse wereldje waar we het nog nooit zo goed hebben gehad. Maar hier is zoiets essentieels als tijd een luxe geworden. Tijd is duur en daardoor schaars. Tijd is niet meer van ons om vrijelijk te geven wanneer we dat willen, aan wie we dat willen. Hierdoor verliezen we de waardevolle connectie met elkaar en de wereld om ons heen. Dat is tragisch en onmenselijk.

We verdienen beter, jij verdient beter. En dankzij mijn keuzes heb ik tijd, tijd voor jou om onvoorwaardelijk1 te geven. Iets wat ik al als zesjarige hartstochtig wenste te doen.

Onvoorwaardelijk

Er moeten geen restricties zitten op geven en ontvangen. Het moet niet afhankelijk zijn van je inkomen of je sociale status, opleiding of wat dan ook.

Dus ben er voor mensen zoals jij. Het kan met van alles zijn. Groot en klein, even of voor een langere tijd. Je helpen met dat wat je altijd aan het uitstellen bent of niet aan toe komt. Dat ding waar je gewoon meer handen en/of ogen bij nodig hebt. Een luisterend oor. Een drempel slechten, een berg beklimmen. Of een keertje wandelen met of zonder hond, iets repareren. Dat gekke ding op te lossen (op je website), meedenken over van alles, de stilte met je delen … Vraag me gewoon wat op je hart ligt.

🤗

Waar heb ik me mee bezig gehouden?

Waar eigenlijk niet mee :) Het leven brengt je overal. Zo ben ik al 21 jaar vader van 2 kinderen. Deze twee mooie mensen begeleiden op hun reis is ongeëvenaard complex en het mooiste wat er is in het leven.

Daarnaast heb ik me over de jaren met veel plezier en toewijding gestort op dat wat nog niet was, maar bruiste in de niche. Websites bouwen toen iedereen dacht dat internet een fase was, bloggen toen blogs nog niet bestonden, video’s maken en delen toen YouTube nog niet eens een idee was, mobiel streamen toen Nokia nog marktleider was en twitteren toen iedereen in de trein nog een krant of een boek las. Met doel om de wereld een stukje beter te maken. En dat meestal vanuit mijn eigen praktijk maar ook regelmatig in verbintenis met andere organisaties, groepen en initiatieven. Op zoek naar het magische verbond tussen medium, vorm en inhoud.

Nu

Ben ik een jonge vijftiger die zo’n beetje een menselijke versie is van een Zwitsers zakmes. En dat maar al te graag inzet voor ieder die het kan gebruiken.

Mijn levenspad en wat ik doe en kies is (voor mij) onbekend gebied. Ben dus veelvuldig de weg kwijt en struikel met grote regelmaat. Lerend van fouten, aannames, falen en successen. Een mens is tenslotte geen vast gegeven maar een organisme in beweging net als het universum om hem heen.

Wie heb ik zoal geholpen?

Ik heb het geluk gehad om met veel mensen samen te hebben gewerkt die mijn morele kompas en passie deelden. Vaak onder de vleugels van een organisatie of beweging zoals Nederland Kantelt, Operation Education, Content Collective, ICCO, EEN, Giro 555, TAM, Motivaction, Oxfam Novib, 1%CLUB, Natuurmonumenten. Veel met een maatschappelijke en sociale focus. En al weer jaren 100% als mens die mensen helpt.

Samen kunnen we elkaars dromen en die van de wereld, klein en groot, verwezenlijken.

👐


  1. Zoals we lief hebben. Zonder voorwaarden, eisen of verwachtingen. Zonder iets terug te hoeven doen of betaling, gratis. Niet meer niet minder.