in Alles komt goed

Het thuisbad

Een huis zonder bad is geen thuis voor mij. Beetje onzin natuurlijk, maar ik vind een douche echt verschrikkelijk. De waterstraal is, hoe zacht ik het ook zet, pijnlijk en er is altijd een onderdeel van je lijf dat het te koud of te heet heeft.

Dus ook in dit nieuwe huis moest er een bad komen. En omdat we hier maximaal maar twee jaar zitten mocht het ook niet de wereld kosten. Dus op zoek naar het goedkoopste ligbad.

Eerst een stalen gevonden maar die bleek nergens meer op voorraad. De goedkoopste daarna was eentje van acryl. En na een week of twee wachten en hopen dat die van staal er weer zou zijn toch maar die van acryl besteld.

De volgende dag in vroege ochtend was hij er al en in de avond stond ie op zijn plek. Super!

Maar mijn eerste heilige bad moment was op z’n zachts gezegd een afknapper. Ging er zo van uit dat als je een ligbad verkoopt het ook ééntje is waar een volwassen man relatief goed in kan liggen. Maar dat was helemaal niet zo.

Dit is een acryl bad waardoor de randen breder zijn dan die van een bad van staal, waarschijnlijk om de constructie stevig genoeg te maken. Daardoor is hij zowel in de lengte als breedte significant kleiner. Zo kom ik in de lengte vele centimeters te kort (waardoor mij knieën zeker 20 centimeter boven het water uitsteken) en in de breedte zitten mij schouders tegen de randen aan.

En om het nog veel erger te maken zit de overloop van het water op 27 cm hoog waardoor mijn lijf meer boven water was dan lekker warm ondergedompeld.

Natuurlijk had ik beter moeten opletten bij de koop, eigen schuld. Maar het leek me zo vanzelfsprekend dat elk ligbad wel een gemiddeld volwassen persoon zou passen dat ik niet op de binnenmaten had gelet. Snap echt niet waarom dit soort baden (nog) gemaakt worden. Er kan slechts iemand van 1.40 goed in liggen en die moet dan ook niet te breed of diep zijn.

Lesje weer geleerd. Moet het volgende bad gewoon zelf maken :) Heb de overloop nu dichtgemaakt waardoor ik 35cm diepte heb. En de krapte blijft vervelend maar alles went. Het blijft duizend keer beter dan een douche.

6

Wat vind jij?

Reactie