Mij op een rij

Mijn keuzes roepen veel vragen op. Ik heb ze hier proberen te verzamelen en te beantwoorden. Als jij nog een vraag hebt die er niet tussen staat hoor ik het graag.

Over het helpen

Omdat iedereen het verdiend en kan gebruiken. En ik het erg fijn vind om te doen.

Het leven is een reis. Ik ben er om het wat makkelijker te maken. Je dat duwtje in de rug te geven. Die extra paar handen, een luisterend oor.

We leven in een samenleving waar alles wat je doet betaald moet zijn of betaald moet worden. Daar valt heel wat tussen het wal en het schip, waar mensen niet bij machte zijn te betalen maar wel hulp verdienen. En we beginnen dat normaal te vinden.

Ik ben er van overtuigd dat elkaar onvoorwaardelijk helpen de normaal is en zou moeten zijn. Dus leef en handel ik vanuit die overtuiging.

Ik doe dit vanaf 2015. Maar eigenlijk al zeker 10 jaar daarvoor in een andere vorm. De eerste jaren hielp ik veel maatschappelijke organisaties onvoorwaardelijk en werkte daarnaast voor het geld vaak ook binnen de maatschappelijke sector.

Sinds 2015 ben ik daar bewust mee gestopt en help ik mensen, zodat het leven wat makkelijker, leuker en/of betekenisvoller wordt.

Ik doe eigenlijk alles. Dat wat jou niet lukt, om wat voor reden dan ook, daar help ik bij. Ben door de jaren heen een menselijke versie van een zwitsers zakmes geworden ;)

Denk aan helpen bij een verbouwing. Je huis schoon maken, iets in elkaar zetten, je ergens naar toe te brengen of te vergezellen, keertje wandelen met de hond, iets repareren, je boodschappen dragen of doen. Helpen verhuizen...

Kijken naar je website om dat gekke ding op te lossen, samen je digitale wereld vormgeven en bouwen, brieven schrijven, meedenken over van alles, luisteren, de stilte met je delen, kajakken…

Je helpen iets van de todo lijst te halen zodat je leven weer wat soepeler verder kan.
Ja en daarbuiten. Als het ver weg is moeten we wel wat meer organiseren maar als ik tijd heb zeg ik eigenlijk nooit nee tegen een verzoek. Ik woon in Amsterdam dus redelijk centraal.
Leuk! Heb ik een hele pagina voor ingericht :) Klik!

Over mij

Ik ben Erik. Een mens zoals jij. Die zijn leven deelt met met meer dan 7 miljard soortgenoten en nog zo’n biljoen andere levensvormen hier op planeet aarde. Ik leef mijn leven vanuit het uitgangspunt dat wij als mensheid een verrijkend onderdeel van moeten zijn van het totale ecosysteem (in plaats van een destructieve).

Lees er meer over op mijn klassieke "over mij" pagina.

Ik help mensen zoals jou met van alles en nog wat. En verder heb ik een soort van online dagboek waar ik het één en ander post wat mij dicht aan het hart ligt. En als je wilt weten wat ik deed in bijvoorbeeld december 2008 moet je even hier kijken. Verder kun je me altijd alles vragen.
Overvloed, liefde en gelijkwaardigheid. Met de overtuiging dat wij als mens op dit moment catastrofaal zijn voor het leven op aarde. Dat we dat niet hoeven zijn. En dat helpen mijn ding is. Nog meer pijlers vind je hier.
Heb niet zo’n rooskleurige kijk op de nabije toekomst. Hoe meer ik weet hoe pessimistischer ik wordt over de toekomst van de mensheid en in al het leven op aarde. Dit is een post die het best beschrijft hoe ik de wereld nu zie en wat mijn rol daarin.
Ik help mensen zoals jij onvoorwaardelijk. Omdat ze het verdienen en ik het graag doe. Hoe en waarmee kun je hier lezen.
Heb altijd wel een aantal dingen te doen naast de zorg voor mijn familie. Maar er is nog veel ruimte en tijd om mensen te helpen. Dus laat wat van je horen!

Dit hou ik bij met RescueTime en ik kijk een beetje naar de statistieken van mijn telefoon. Dan doe ik het niet slecht maar het kan altijd beter :)

En daarnaast is productiviteit nogal op verschillende manieren in te vullen. Is tijd nemen voor je gezin productief? Is uren artikelen lezen over diverse onderwerpen productief? Valt een dagboek bijhouden onder productiviteit? Deze pagina aanpassen? Een goed gesprek? Maar hier vind je in ieder geval elke week een overzicht van het aantal productieve uren op de computer.

Deed ik enorm veel en op vele netwerken en platforms, maar nu niet meer. Voornamelijk hier op deze site dus en soms reageer ik nog wat op Twitter en op Facebook kijk ik misschien 1x per half jaar, Pinterest en Youtube.
Met sleepcycle hield ik dit bij en soms voerde ik de gegevens rechtstreeks in in de health app van apple. Nu staat alleen de health app nog aan en deze werd uitgelezen door gyroscope maar die is sinds november 2019 betaald dus werkt ook niet meer om data publiekelijk toegankelijk te krijgen. Maar gemiddeld slaap ik rond de 6 uur (wil ik 7 van maken) en voelt het oké.

Niet zo. Als ik in beweging kom heeft dat meestal een praktische reden. Bewegen omdat het goed voor je is is daar niet één van.

Houd 't wel bij met de hulp van Human die weer samenkomt in de Health app van Apple. Maar nog geen manier gevonden om de data export daarvan netjes te maken. Suggesties welkom.

Spaar al meer dan 20 jaar mijn bonnetjes. Maar een paar jaar geleden ook bijgehouden met Foodzy. Erg leerzaam. Ook weer vanaf 5 augustus 2016 tot januari 2017 gedaan via een andere app. De datastoom was hier opgesplitst in individuele voedingsstoffen.
Conclusie: eet al meer dan 25 jaar vegetarisch, bijna 20 jaar volledig biologisch en de laatste jaren ook steeds minder koolhydraten. Vind water nog steeds het lekkerste en drink geen alcohol en koffie. Of rook. Zondig regelmatig met lekkernijen.

Ben al lang geleden gestopt met radio, televisie, kranten & boeken. Ook kijk ik geen NPO start of de commerciële kanalen. Maar dat compenseer ik met Netflix, YouTube, Vimeo, Spotify, wat SoundCloud, Flipboard, Nuzzel, nieuwsbrieven en rss.

Mijn kijkgedrag houd ik bij op themoviedb. Mijn profiel geeft al wat inzicht in wat ik kijk en wil kijken. Zo zijn er lijstjes van wat ik beoordeeld heb, en wat ik goed vond/vind.

Lezen doe ik ongeveer 1-3 uur per dag en zijn vooral inzichtelijke artikelen, wetenschap, persoonlijke verhalen, memes en wat al niet meer. Het doet me lachen, huilen en nadenken en maakt me hopelijk een beetje wijzer.

In Spotify maak ik playlists maar die zijn vaak niet publiek. Ik heb een zeer brede smaak. Zowel in tijd als in genre. Heb zo nu en dan wel wat muziek uitgelicht op mijn blog.

Een tijdje geleden kreeg ik de behoefte om te weten wanneer ik iets voor het laatst gedaan heb. En zoals met alles is er wel een app voor. En dat kan ik weer exporteren en met je delen. Is een beetje ruwe dataset maar alles staat er in.
Laatste export: 4 april 2021 (csv file).
Zeker, en dat komt allemaal omdat ik doe wat ik doe ;)

Vroeger gebruikte ik Swarm om te laten zien waar ik was en kwam data utomatisch in mijn agenda te staan, maar daar ben ik mee gestopt. Ik kan zijn waar jij mij graag zou willen zien en verder woont mijn huis zeer prettig in Amsterdam Oost en ben ik wat aan de zwerf.

Mijn geld komt van giften en wat toeslagen van de belastingdienst.
Ja, twee jongens geboren in 2000 en 2002. Ze zijn nu allebei 18+ en steeds meer hun eigen levenspad aan het vormgeven. Geweldig.
Ja, al vanaf 2009. We hebben elkaar ontmoet via Twitter en ze woont sinds 2012 op Texel.
Tuurlijk. Niemand kan het in z'n eentje, en dat hoeft ook niet.

Zo dat zijn ze dan :)

Heeft het jou meer inzicht en vertrouwen gegeven? Ik hoop van wel. Want zonder vertrouwen zijn we nergens.

Als je nog onbeantwoorde vragen hebt, stel ze. Nog ideeën hoe ik dat beter kan doen, ook dat wil ik heel graag weten.