Mij op een rij

Mijn keuzes roepen veel vragen op. Ik heb ze hier proberen te verzamelen en te beantwoorden. Als jij nog een vraag hebt die er niet tussen staat hoor ik het graag.

Over het helpen

Omdat iedereen het verdient en kan gebruiken. En ik het erg fijn vind om te doen.

Het leven is een reis. Ik ben er om het wat makkelijker te maken. Je dat duwtje in de rug te geven. Die extra paar handen, een luisterend oor.

We leven in een samenleving waar alles wat je doet betaald moet zijn of betaald moet worden. Daar valt heel wat tussen het wal en het schip, waar mensen niet bij machte zijn te betalen maar wel hulp verdienen. En we beginnen dat normaal te vinden.

Ik ben er van overtuigd dat elkaar onvoorwaardelijk helpen de normaal is en zou moeten zijn. Dus leef en handel ik vanuit die overtuiging.

Ik doe dit vanaf 2015. Maar eigenlijk al zeker 10 jaar daarvoor in een andere vorm. De eerste jaren hielp ik veel maatschappelijke organisaties onvoorwaardelijk en werkte daarnaast voor het geld vaak ook binnen de maatschappelijke sector.

Sinds 2015 ben ik daar bewust mee gestopt en help ik mensen, zodat het leven wat makkelijker, leuker en/of betekenisvoller wordt.

Ik doe eigenlijk alles. Dat wat jou niet lukt, om wat voor reden dan ook, daar help ik bij. Ben door de jaren heen een menselijke versie van een zwitsers zakmes geworden ;)

Denk aan helpen bij een verbouwing. Je huis schoon maken, iets in elkaar zetten, je ergens naar toe te brengen of te vergezellen, keertje wandelen met de hond, iets repareren, je boodschappen dragen of doen. Helpen verhuizen...

Kijken naar je website om dat gekke ding op te lossen, samen je digitale wereld vormgeven en bouwen, brieven schrijven, meedenken over van alles, luisteren, de stilte met je delen, kajakken…

Je helpen iets van de todo lijst te halen zodat je leven weer wat soepeler verder kan.
Ja en daarbuiten. Als het ver weg is moeten we wel wat meer organiseren maar als ik tijd heb zeg ik eigenlijk nooit nee tegen een verzoek. Ik woon in Amsterdam dus redelijk centraal.
Leuk! Heb ik een hele pagina voor ingericht :) Klik!

Over mij

Ik ben Erik. Een mens zoals jij. Die zijn leven deelt met bijna 8 miljard soortgenoten en nog zo’n biljoen andere levensvormen hier op planeet aarde.

Ik leef mijn leven vanuit het uitgangspunt dat wij (als mensheid en individu) een verrijkend onderdeel van moeten zijn van het totale ecosysteem (in plaats van een destructieve).

Lees er meer over op mijn klassieke "over mij" pagina.

Ik help mensen zoals jij met van alles en nog wat. En verder heb ik een soort van online dagboek waar ik het één en ander post wat mij dicht aan het hart ligt. En als je wilt weten wat ik deed in bijvoorbeeld december 2008 moet je even hier kijken. Verder kun je me altijd alles vragen.
Overvloed, liefde en gelijkwaardigheid. Met de overtuiging dat wij als mens op dit moment catastrofaal zijn voor het leven op aarde. Wat we dat niet hoeven zijn. En dat helpen mijn ding is. Nog meer pijlers vind je hier.

Heb niet zo’n rooskleurige kijk op de toekomst. Hoe meer ik weet hoe pessimistischer ik wordt over de toekomst van de mensheid en al het leven op aarde.

Dit is een post die goed beschrijft hoe ik de wereld zie en hoe ik daarbinnen mijn keuzes maak. Want ondanks mijn pessimistische kijk heb ik altijd hoop dat we het tij keren en wil ik daar dagelijks mijn steentje aan bijdragen.

Ik help mensen zoals jij onvoorwaardelijk. Omdat ze het verdienen en ik het graag doe. Hoe en waarmee kun je hier lezen.
Heb altijd wel een aantal dingen te doen, naast de zorg voor mijn familie. Maar er is nog veel ruimte en tijd om mensen te helpen. Dus laat wat van je horen!

Vind het moeilijk hier antwoord op te geven. Want iedereen heeft zo een eigen idee van productiviteit. En het is ook erg situatiegebonden. Is tijd nemen voor de mensen dierbaar zijn productief? Valt een dagboek bijhouden onder productiviteit? Deze pagina aanpassen? Een goed gesprek? Mensen onvoorwaardelijk helpen?

Misschien is productiviteit wel niet het juiste meetinstrument om een leven op te beoordelen.

Eigenlijk alleen hier nog. Deed het daarvoor op bijna elk sociaal platform en netwerk, maar heb het stokje doorgegeven. Soms reageer ik nog wat op Twitter en op Facebook kijk ik misschien 1x per jaar. Pinterest gebruik ik voor projectjes en op Youtube heb ik zo een aantal mensen die ik al jaren actief volg en mij inspireren.

Gemiddeld slaap ik rond de 6 uur en ga ik naar bed rond middernacht. Wil graag iets langer gaan slapen maar lichaam werkt niet echt mee.

Ben jaren aardig druk geweest met het meetbaar maken van mijn gedrag en gewoontes. Gebruikte bijvoorbeeld sleepcycle en gyroscope. Maar nu zou ik soortgelijke apps alleen maar gebruiken als ik denk dat er iets mis gaat.

Fysiek niet zo, naast kajakken. Voor mij is bewegen liefst gekoppeld aan een praktische reden. Bewegen omdat het goed voor je is heeft mij tot op heden niet kunnen motiveren.

Mentaal was ik jaren hyperactief. Las en keek alles. Maar dat is de laatste jaren erg veranderd. Ik hoef niet meer alles te weten of te begrijpen of uit te proberen. Nu zet ik mijn kennis en kunde in om te helpen. En als ik iets niet weet en daarbij nodig heb dan verdiep ik me in de materie. Andere levensfase misschien?

Eet al meer dan 25 jaar vegetarisch, en meer dan 20 jaar volledig biologisch en de laatste jaren ook steeds minder koolhydraten. Vind water nog steeds het lekkerste en drink geen alcohol en koffie. En rook ook niet. Nooit lekker of fijn gevonden. Zondig regelmatig met lekkernijen en dan vooral chocolade.

Jaren geleden ook dagelijks bijgehouden met Foodzy. En weer in augustus 2016 tot januari 2017 via een andere app die was opgesplitst in individuele voedingsstoffen. Altijd leerzaam om te weten of er gewoontes in geslopen zijn die niet zo gezond voor je zijn.

Ik doe het veel. Het doet me lachen, huilen en nadenken en maakt me hopelijk een beetje wijzer. Ik heb er een hele pagina aan gewijd en die vind je hier

Zeker, en dat komt allemaal omdat ik doe wat ik doe ;)

Ik kan zijn waar jij mij graag zou willen zien en verder woont mijn huis zeer prettig in Amsterdam Oost en ben ik wat aan de zwerf.

Mijn geld komt van giften en wat toeslagen van de belastingdienst omdat ik daar voor in aanmerking kom.
Ja, twee jongens geboren in 2000 en 2002. Ze zijn nu allebei 20+ en steeds meer hun eigen levenspad aan het vormgeven. Geweldig.
Ja, al vanaf 2009. We hebben elkaar ontmoet via Twitter en ze woont sinds 2012 op Texel.
Tuurlijk. Niemand kan het in z'n eentje, en dat hoeft ook niet.

Zo dat zijn ze dan :)

Heeft het jou meer inzicht en vertrouwen gegeven? Ik hoop van wel. Want zonder vertrouwen zijn we nergens.

Als je nog onbeantwoorde vragen hebt, stel ze. Nog ideeën hoe ik dat beter kan doen, ook dat wil ik heel graag weten.